Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Две големи ветроходни прояви отбелязват Деня на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:21 / 13.08.2008Коментари (0)588
©
С две големи ветроходни прояви ще бъде тържествено отбелязан Денят на Варна - 15 август. Те се организират съвместно от клубовете „Капитан Г. Георгиев - Порт Варна”, „Черно море - Бриз” и със специалната подкрепа на община Варна в лицето на кмета Кирил Йорданов и председателя на ОбС Борислав Гуцанов.

От 13 до 15 август в акваторията на Варненския залив ще се проведе международното ветроходно състезание „Варна 2008”. То е за детско-юношеско ветроходство в класовете „Оптимист” и „Кадет”, както и в олимпийския клас „420”. Регатата е утвърдена и включена в международния календар на ISAF и в спортния календар на Българската федерация по ветроходство. Главен съдия е Стефан Кръстев от яхтклуб „Капитан Г. Георгиев - Порт Варна”, а международното жури се представя от Волфганг Щенц от Германия.

До момента в клас „Оптимист” за участие са заявени 41 яхти от 17 клуба. Участниците в „Кадет” са 6 яхти от 3 клуба, а в клас „420” - 3 яхти от 3 клуба.
Надпреварата ще се проведе в акваторията на Варненския залив по дистанция „олимпийски триъгълник” и “банан”. Разположението на състезателния полигон е между вълнолома на Морска гара и трета буна на плажа, за да може проявата да бъде видяна от повече варненци и гости на града.

Първата гонка бе днес, 13 август, в 13 ч, а за 16 ч е планирана последната гонка. На 14 и 15 август гонките са също от 13 ч. От 17,30 ч на 15-и е награждаването на призьорите и официалното закриване на регатата - от 17,30 ч в яхтклуб „Капитан Г. Георгиев - Порт Варна”.

Основни спонсори на международното ветроходно състезание са Община Варна, Пристанище Варна, „Ахилеас Меритайм”, „Варна Шипинг анд Трейдинг” и „Досев Импекс”.

От 15 до 17 август пък морската столица домакинства на ветроходната регата „Варна - Парад на ветрилата 2008” за килови яхти с екипаж от 5 до 12 човека. Надпреварата е в национален клас „Петерсон” - Конрад 25Р, и клас IRC, разделен на групи според мерителните сертификати на яхтите. Състезанието е утвърдено и включено в спортния календар на Българската федерация по ветроходство. Главен съдия е Росен Марангозов от яхтклуб „Черно море - Бриз”.

В клас „Петерсон” се очакват 6 яхти от 4 клуба, а в другия клас - 24 плавателни съда, представители на 12 клуба от страната.

Регатата ще се проведе във Варненския залив и в района на Северното черноморие.

Навръх Деня на Варна - 15 август, от 11 ч е Парадът на ветрилата, а от 13 ч е първата гонка от Варна до Балчик. Втората гонка - от Балчик до Варна, е на 16 август от 10 ч. На 17-и август, неделя, в 10,30 ч е третата гонка, а награждаването на призьорите и закриването на регатата е от 18 ч в яхтклуб „Капитан Г. Георгиев - Порт Варна”.

Главни спонори на регата „Варна 2008 - Парад на ветрилата” са Община Варна, Пристанище Варна, Марина Балчик и Параходство БМФ.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: