Саидходжа донесе точка на Ботев срещу Черно море - 2:2

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:55 / 23.08.2008
1630
С два гола на Дормушали Саидходжа отборът на Ботев (Пловдив) успя да спечели първата си точка през новия сезон в един напечен мач с амбицирания тим на Черно море. Равенството пък спря победния ход на варненци.

Началото откровено бе за домакините. Още в десетата минута вратарят на "моряците" Карамфил Илчев трябваше да спасява опасен шут на Мапока. Все пак натискът на "жълто-черните" се увенча с успех в 25-ата минута, когато Саидходжа се намери в прегръдките на съотборниците си. Гостите реагираха като ужилени и Миро Манолов възстанови статуквото - 1:1.

През втората част домакините отново имаха първи възможност за гол, но не се възползваха от нея, а 180 секунди по-късно бяха наказани за това. В 57-ата минута аржентинският нападател Адриан Фернандес бе изведен сам пред вратата на Ботев и без проблеми бившият играч на Краси Балъков в Санкт Гален направи 2:1 за Черно море. Последваха нови минути за "канарчетата" и на сцената отново излезе голмайсторът Саидходжа, който двадесет минути преди края за втори път удари варненци - 2:2. В последните минути двата отбора имаха по няколко шанса да спечелят мача, но коженото кълбо така и не пожела да влезе за пети път в една от двете врати.

Това е първата спечелена точка за Ботев от новото първенство, като в следващия кръг двукратните шампиони на България имат тежко гостуване на Локомотив в София. Черно море пък домакинства на Черноморец.

БОТЕВ - ЧЕРНО МОРЕ 2:2 (1:1)

1:0 Саидходжа (25)
1:1 Манолов (33)
1:2 Фернандес (57)
2:2 Саидходжа (69)

БОТЕВ: Станев, Божков, Величков, Гаров, Минев (Харизанов), Попов, Аврамов, Кръстев (Манчев), Алегре, Мапока (Тимонов), Саидходжа. Треньор: Костадин Ангелов

ЧЕРНО МОРЕ: Илчев, Андре (Стоянов), Лазаров (46 Александров), Дяков, Периш, Петков (37 Костадинов), Илиев, Юруков, Алекс, Манолов, Фернандес. Треньор: Никола Спасов

СЪДИЯ: Атанас Димитров

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Божков, Минев, Гаров, Величков и Манчев от домакините; Илиев, Илчев, Дяков и Фернандес от гостите.

СТАДИОН: "Христо Ботев", Пловдив

Източник: Sportal.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).