ЦСКА нанесе първа загуба на Спартак за сезона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:59 / 30.08.2008
933
Шампионът ЦСКА излезе начело в класирането на "А" група след класическата победа с 3:0 над Спартак (Варна). Попаденията за "армейците" вкараха Зе Руи през първата част, а след почивката се разписаха Йордан Тодоров и Удоджи. Гостите от Варна играха от 37-та минута с човек по-малко, след доста странен втори жълт картон на Воденичаров, което се оказа решаващо за голямата като цифрово изражение загуба. Преди червения картон, а и в още няколко момента варненци оставиха доста добри впечатления с играта си, като направи впечатление, че не се затвориха в глуха защита, а се опитвахпа да създават хубави атаки.

Иначе двубоят започна твърде мудно за ЦСКА и още в 11-ата минута Спартак имаше възможност да открие резултата, но озовалият се очи в очи с вратаря на ЦСКА Беконо Воденичаров стреля право в ръцете на камерунеца. В 18-та минута, лявото крило на ЦСКА Зе Руи заби уникален гол, с който армейците поведоха с 1:0. Попадението стана след центриране на Йордан Тодоров отдясно, Евгени Йорданов се опита да направи задна ножица, но не уцели топката и намиращият се зад него португалец със страхотен удар от воле препарира стража на гостите Николов. 19 минути по-късно ЦСКА остана и с човек повече, след като съдията Цветан Георгиев реши, че Воденичаров е симулирал в наказателното поле и го изгони за втори жълт картон. Това съвсем предреши изхода на двубоя и от тук нататък бе въпрос на време червените да увеличат своята преднина.

Това стана факт в 58-ата минута, когато игралият през втората част като дясно крило Йордан Тодоров овладя една топка в наказателното поле на гостите, завъртя се на 90 градуса и отправи удар от около 16-метра, който рикошира в Стоян Георгиев и излъга стража на Спартак Николов - 2:0. В 79-ата минута резервата Удоджи оформи крайното 3:0. Той се възползва от удар на Котев, който бе отразен и добута топката зад голлинията на Спартак. До края на двубоя гостите от Варна изпуснаха няколко много добри голови положения чрез Байрактаров и Моралес.


ЦСКА - СПАРТАК (ВАРНА) 3:0 (1:0)
Голмайстори:
Зе Руи 18, Тодоров 58, Удоджи 79

ЦСКА: Беконо, Тодоров (73-Удоджи), Котев, Иванов, Машадо, Янчев, Чипев, Маркес, Маркиньос, Зе Руи (83-Златинов), Йорданов (64-Тошев) (Велинов, Виданов, Морац, Тонев)

СПАРТАК (ВАРНА): Николов, Петров, Маринов, Георгиев, Ст.Дончев (77-Костенски), Моралес, Боев (73-Байрактаров), Иванов, Воденичаров, Иванович, Сакалиев (50-Малинди) (Банков, Аврионов, Д.Дончев)

Ч.к. Воденичаров 37

СЪДИЯ: Цветан Георгиев

СТАДИОН: "Българска армия", София - 3000 зрители

Източник: Sportal.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).