Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Мишо Статев: Със силен колективен дух отстранихме по-добрия от нас отбор на Макаби
Автор: Екип Varna24.bg 20:39 / 01.09.2008Коментари (0)1123
© Ole-bg.com
Микеле Черентило, секретар на УЕФА, похвалил моряците за успешния дебют в турнира за Купата на УЕФА

Адвокат Михаил Статев се занимава с правните въпроси, свързани с Черно море. Варненецът бе единственият представител на моряците в Монте Карло, където бе изтеглен жребият за I кръг на турнира за Купата на УЕФА. Както е известно, зелено-белите ще се премерят сили с шампиона на Германия за 2007 г. Щутгарт.

- Г-н Статев, как ще коментирате жребия на Черно море?
- Като за начало ще кажа, че организацията на самата церемония бе на повече от перфектно ниво. В центъра на Монте Карло в един комплекс, подобен на нашето ФК или Спортната зала във Варна. Казва се Грималди палас. Всички 80 участници в I кръг на турнира за Купата на УЕФА имаха представители. Всеки тим имаше по 3 квоти, но от Черно море бях само аз. Преди жребият имаше официален обяд за представителите на клубовете. След самия жребий пък имах среща с представители на Щутгарт, а след това имаше и нещо като пресконференция. На различни места телевизии от цяла Европа задават въпроси към участниците в турнира. Това, естествено, е насочено към най-интересните двойки в надпреварата. Домакините на церемонията се представиха невероятно.
- С кого от европейската футболна централа се срещнахте?
- Изключително доволен останах, когато един от секретарите на УЕФА -  Микеле Черентило, дойде и лично отправи поздрави към нашия клуб. Разменихме си няколко думи. Италианецът ни пожела да продължим доброто си представяне в турнира на УЕФА. По думите доста хора са останали изненадани дебютант като Черно море да се представи толкова добре в надпреварата.
- Тайничко на какъв съперник се надявахте?
- Ами, вижте всички отбори. Щом са стигнали до тази фаза на турнира, значи имат покритие. Приемаме жребия такъв какъвто е.
- По-добре ли е, че Черно море ще играе с Щутгарт, или щяхте да сте по-доволни на по-лесен противник?
- Определено за нас е по-добре да играем със силен отбор, отколкото да играем с тим от нашето ниво и да вземем да отпаднем. При всички положения ние играем за добро представяне. Ние сме дебютанти в турнира тази година. Досега направихме много. От 4 мача имаме 3 победи и едно равенство. Мисля, че представянето ни е повече от отлично. Каквото и да се случи срещу Щутгарт, няма да е толкова важно.
- Работи ли се вече за това стадион Лазур в Бургас  да е домакин на първия мач на 18 септември?
- Трябва да се знае, че стадионът в Бургас е заявен пред УЕФА и всякакви спекулации трябва спрат. Препятствието е, че този терен няма лиценз. Ако ние си позволим да кажем, че играем в Бургас, а стадионът няма лиценз, следват изключително големи негативни последствия за клуба. Те ще се изразят в служебна загуба, административни наказания и др. Докато нямат лиценз, не можем да си позволим да кажем пред УЕФА, че ще играем там.
- Кога ще имате яснота около лицензирането на стадиона?
- Тази седмица трябва да мине лицензионната комисия на  УЕФА и да даде становището си. Тази седмица всичко ще стане ясно.
- Да ви върна към мачовете с Макаби (Нетания). Как видяхте отбора на Черно море и какъв тим бе съперникът?
- Безспорно Макаби е един отличен отбор. Отвсякъде погледнато, са много добър колектив. И физически, и във всяко едно отношение Макаби превъзхождаше Черно море. Става въпрос за клубна организация, за бюджет. Във всяко едно отношение бяха пред нас. Тук говоря за това, че израелският футбол като цяло е доста по-напред от нас в развитието си. Да не говорим за стадионите им.
- А кое бе най-силната черта на Черно море, след като отстранихте Макаби?
- За нас това бе огромен успех. Нашето най-силно оръжие бе колективният дух, който цари в отбора. Много силна черта ни е, че играчите от всички нива си взаимодействат перфектно. Сплотени са. Отношенията на играчите с ръкъводството са също перфектни. А и публиката ни помогна много. Мисля, че това е пътят да вървим напред. Тези 3 фактора - футболисти, ръководство и фенове, са може би най-важни. Но пък, естествено, на първо място са собствениците на Черно море, които оказват огромна подкрепа на клуба. Без тях Черно море нямаше да е на това ниво.
- Предвид ситуацията в българския футбол, слаби лидери, Черно море върви доста добре, конкретно говорено ли е какво ще преследвате в класирането?
- Не. Няма такова нещо. За разлика от всички клубове, които си поставят краткосрочни цели, които всяка година афишират какво ще правят и пресмятат точки, ние, тук имам предвид собствениците на клуба и ръководството, което представлявам, започнахме да работим. Работим, защото на първо време трябваше да възстановим негативите, натрупани от миналите години. Първата година бяхме на 8-о място. После станахме 7-и, 6-и, 5-и, така че се надяваме тази положителна градация в развитието на Черно море да продължи и през този сезон. Докъдето стигнем.
- Негативите от кои години възстановявате?
- От 2004 г. Химимпорт е собственик на Черно море. Визирам негативи, които бяха натрупани в годините преди това.
- И все пак апетитът идва с яденето. 5-о място, финал за Купата на България, участие в I кръг на УЕФА. Менюто ви е доста богато. Поне за медали не мислите ли?
- Трябва да направим всичко възможно Черно море да направи следващата крачка в развитието си. Просто искаме да вървим напред. За конкретно място в крайното класиране няма нужда отсега да коментираме. Ако можем да спечелим титлата - окей, ако можем да сме втори - пак е добре дошло, същото важи и за 3-то място.

Източник: Калоян Златков







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: