Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дамите на Локо са готови за мачовете в Европа
Автор: Екип Varna24.bg 19:09 / 03.09.2008Коментари (0)459
©
Женският тим на варненския хандбален клуб Локомотив-Металекс Билд е готов за първите си победи в Европа. Това заяви наставникът Здравко Петров на пресконференция днес. В събота и неделя шампионките приемат Фемина Вайс от 17 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна в срещи от първия кръг на турнира за Купата на европейската хандбална федерация. "Тренирахме 50 дни, изиграхме 6 сериозни контроли и смятам, че сме подготвени да елиминираме белгийките", коментира Петров. Спортно-техническият директор Кирчо Василев очаква хърватските реферки да свирят 50 на 50. "Ако допуснат грешки, дано са част от играта и не са в наша вреда", коментира Василев.
Той призна още, че се надява варненки да бият Фемина Вайс два пъти, за да подобрят и коефициента си в Европа. "Колкото е по-висок, толкова по удобни съперници ще имаме в следващия кръг, защото ще сме по-нагоре в жребия. А щом го повишим достатъчно, вбъдеще ще започваме участието си в Европа направо от втория кръг, както мъжете", допълни Василев. От Локо участие в двата двубоя няма да вземе единствено Десислава Кръстева, която е болна от 15 дни.
Отборът на Фемина Вайс каца на летище във Варна в 9,50 ч. днес. Белгийките ще бъдат настанени в хотел "Бриз 2", а в петък следобед ще направят официалната си тренировка в зала "Конгресна". Фемина има две чужденки - натурализирана румънка, която е в състава от 10 години, и чернокожа французойка.
В Локо са гледали само един мач на своя съперник, който е от края на март във финала за купата. Според последните информации обаче основното ядро на белгийките е запазено и в отбора няма големи промени.
Междувременно пък капитанката на Локомотив Стефка Агова представи новите екипи на отбора. Те са на фирма "FullMax" и за първи път хандбалистките ще играят с тях в събота. На фланелките фигурират две звезди, които символизират спечелените държавни титли. "При нас има настроение и очакваме да елиминираме Фемина Вайс. Гледах сама мача на белгийките и мисля, че са по-силни от швейцарския Споно, от който изгубихме миналата година", заяви Агова. Тя призна, че за нея няма значение дали ще продължат във втория кръг с убедителна победа или минимална загуба. "Важното е да бъдем крайни победители. Разбира се, настройката ни е за две победи", допълни Стефка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: