Бивши баскетболни национали един срещу друг във Франция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:53 / 04.09.2008
638
Бившият национал Иван Тилев ще играе във Франция през новия сезон. Баскетболистът ще носи екипа на френския Фюър Форез, който се намира в national 2 (4 дивизия). През сезон 2007/2008 Тилев се състезаваше за Спартак МВР и беше лидер в своя тим. След отличното си представяне той получи няколко добри предложения, сред които избра пътя към Франция.
"Нивото на първенството е високо, във всеки отбор има минимум по двама чужденци. Изиграхме няколко контролни срещи и мисля, че добре се сработихме с останалите момчета", заяви Тилев.
205-сантиметрояит център е един от най-добрите във Фюър, като отбелязва средно по 24 точки на мач.
";Мисля, че се представям убедително до този момент. Целите на отбора са високи и ние трябва да дадем всичко от себе си, за да ги постигнем. Играем в зала за 1500 души, имаме всичко необходимо – басейн, стадион, фитнес. Не мога да се оплача от абсолютно нищо. Липсват ми естествено близките, приятели, местата на които ходя  в София, но това е рискът на професията ми"
Във Франция ще се състезава още един екс национал – Георги Давидов. Бившият капитан на ЦСКА ще бъде пряк конкурент на Иван Тилев. "През този сезон ще се изправим един срещу друг с Жоро Давидов. Нямам търпение да дойде и този момент”, добави Тилев.

Източник: Мая Димитрова


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).