Латвиец спечели етапа Разград – Варна в колоездачната обиколка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:18 / 10.09.2008
358

Латвиецът Ласис Номунд спечели етапа от Разград до Варна (132 км), трети от тазгодишното 58-мо издание на международната колездачна обиколка на България. В колоната от 75 състезатели той бе най-бърз и пресече пръв финалната линия на бул. „Княз Борис” във Варна, изпреварвайки Ивайло Габровски (България) и португалеца Самуел Калдейра. Морската столица е етапен град от родния колоездачен тур с изключителното съдействие на община Варна, която обезпечава финансово посрещането и настаняването на делегациите.

За първи път в последните години колоната финишира близо 20 минути по-рано от предварително обявения час, което пък остави без фото и видеокартина част от медиите. Лично кметът на община Варна Кирил Йорданов почете церемонията по награждаването. Жълтата фланелка на временен лидер в генералното подреждане запази украинецът Волдимир Старчик, който кара за Латвия. Бялата фланелка за най-млад състезател получи Петър Панайотов (България). Бяла фланелка на червени точки за най-добър катерач бе връчена на Николай Михайлов (България), а зелена за най-активен състезател – на норвежеца Хавар Нибор.

Утре в 13,30 ч от същото място на бул. „Княз Борис” – пред бившето лятно кино „Ленин”, колоната ще потегли за четвъртия етап от обиколката, от Варна до Бургас (133 км).



Източник: Отдел “Спорт”, община Варна


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).