Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Шефът на европейския волейбол Андре Майер: Варна ще приеме световни квалификации идния август
Автор: Екип Varna24.bg 19:58 / 12.09.2008Коментари (0)469
©
Нови две трибуни ще се изградят в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта

България получи домакинството на III кръг от квалификациите за световно първенство по волейбол. Те ще се проведат в Двореца на културата и спорта във Варна през август 2009 г.

Това разкри при визитата си президентът на Европейската волейболна конфедерация (CEV) Андре Майер. Той бе във Варна за инспекция на ДКС заради съвместната ни кандидатура с Гърция за домакин на европейско първенство през 2011 г.

"Доволен съм от това, което видях във Варна. Говорихме за предимствата. Залата ще бъде модернизирана. Всичко тук е перфектно и ще предложа на заседанието на CEV на 25 и 26 септември кандидатурата на България и Гърция да бъде одобрена", каза той.

Той добави, че бордът на федерацията е изключително доволен от провеждането на европейското първенство за жени през 2001 г. Тогава Дворецът във Варна бе домакин на проявата. "Надяваме се и през 2011 г. Варна да домакинства на европейско първенство за мъже, където отново да се представите на ниво. Едно от сериозните предимства на вашата кандидатура е публиката във Варна. Сигурен съм, че тук във всеки един мач залата ще е препълнена", коментира босът на CEV.

"Вижда се, че в последните години България върви нагоре във волейбола. Считам, че това да приемем такъв голям форум, какъвто е европейското първенство, е нормално. Във Варна са се провеждали много големи състезания от висок ранг. Не виждам причина защо да не можем да се справим и с европейското", каза председателят на ДАМС Весела Лечева.

Изпълнителният директор на ДКС Симеон Варчев пък разкри, че ще бъдат построени две нови трибуни в зала "Конгресна", тъй като правилата са променени и настоящите размери в "Конгресна" не отговарят на изискванията. "Трябва да направим сериозна реконструкция. Ще бъдат взети няколко реда от зрителските места, за да разширим изгрището. За сметка на това обаче ще изградим две нови трибуни, където са баскетболните кошове", каза Симеон Варчев.

Източник: Ole-bg.com








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: