Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
В медиен турнир Калата и Ениньо бият наред на плажен волейбол
Автор: Екип Varna24.bg 19:02 / 14.09.2008Коментари (0)720
©

На втора позиция е двойка от "Позвънете&Новини", а с трето място се задоволи тандем от "Народно дело"

Спортният редактор във в. "Черно море" Калоян Златков-Калата и партньорът му на плажен волейбол - заместник-главният редактор на в. "Позвънете&Новини" Пламен Енев-Ениньо спечелиха безапелационно медийния турнир на Южния плаж в събота.

Самата надпревара предложи невероятно шоу с 2 квалификационна кръга и един първи, по подобие на формата на футболния турнир за Купата на УЕФА, представители на медиите зарад

©
ваха с изпълненията си 100-ината насъбрали се фенове на един от най-прогресиращите спортове в момента.

В квалификациите двойката, компилирала представители на двата най-актуални вестника във Варна, не срещна никакви проблеми. Първият основен кръг също не бе пречка за Златков и Енев. След тези мачове се оформи финална тройка, която допълниха двойка от "Позвънете" - спортните журналисти Александър Дечев и Александър Георгиев-Малкия. Триото оформи тандемът на "Народно дело" Недко Петров/Николай Караколев. "Делото" щастливо стигна до тайбрек срещу бъдещите победители. В него дори поведе с 4:1, но класата си каза думата и набързо бе отвяно. След това и Дечев/Георгиев се справиха с "Народно дело". Така трябваше да се изиграе финалният двубой, който спря дъха на публиката. Първият гейм Златков/Енев печелиха с 21:17. Във втория обаче Дечев/Георгиев натрупаха преднина от 17:13. По-грамотният в тактическо и техническо отношение тандем на

©
Златков и Енев успя да спечели втората част след уникален обрат при пасив 16:19. За призовата тройка организаторите от СК "Енерджи" в лицето на Евгени Петков и отдел "Спорт" в община Варна предвидиха по един мобилен телефон, купи и медали.


Победителите

Ениньо: "Отдавна в медийните среди се знаеше кой е №1 на плажен волейбол. Всичко бе въпрос на един турнир, в който нещата да се официализират. Така и стана. С колегата просто не дадохме шанс на противниците ни."

Калата: "Предвид класата на Пламен, мислих, че доста по-бързо ще приключим със спора. Адмирации за съперниците ни, които показаха израстване в последната година, но класата е най-важна в тези турнири. Случайни неща няма."

Венелин Иванов и Живко Петров печелят при ветераните

Двойката Венелин Иванов и Живко Петров спечелиха битката при ветераните. Двамата надиграха на финала Димитър Иванов и Георги Страшимиров. На трета позиция остана двойката Тодор Тотев/Васил Василев. Общо тандемите бяха 12, като мачовете бяха повече от атрактивни. "Стана доста силен турнир. Досега направихме 3 турнира и този може би е най-силният от всички. Получиха се доста оспорвани сблъсъци. Надявам се догодина да вдигнем още повече нивото", коментира Евгени Петков. Призьорите също получиха телефони, купи и медали.

Ениньо бе сравнен с Пламен Константинов при посрещането на топката.

--------------------

Златков смело забиваше в противниковите полета

--------------------

Главният съдия на медийната надпревара Борислав Йорданов щеше да си глътне свирката при елегантните отигравания на "перата".

Снимки Мирослав Кунев

 



Източник: Ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: