Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Никола Спасов: Ще играем атакуващо, няма да е изненада, ако победим
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 17.09.2008Коментари (0)1354
©
Треньорът на Черно море Никола Спасов изрази оптимизъм преди утрешния мач от първия кръг в турнира за Купата на УЕФА. Според него няма да е изненада, ако неговият отбор излезе краен победител от срещата.

- Господин Спасов, какво е в настроението в отбора преди утрешната среща срещу Щутгарт?
- Пристигнахме с група от 20 играчи. Всичките са здрави с изключение на Мирослав Мaнолов, който има сериозна контузия в коляното. Със сигурност ще бъде включен в групата, но е почти сигурно, че няма да започне като титуляр. Другият ми контузен футболист е Фернандеш. Той вчера получи неприятна контузия на тренировка, нo се надявам до утре да се възстанови. Иначе настроението в отбора е добро и момчетата имат желание да се представят добре. Хубавото е, че в момента няма напрежение и идваме да се представим така, както се представихме с предишните ни съперници.

- Гледахте ли вече записи на мачове с отбора на Щутгарт, какво е впечатлението ви от тях и с какво вие може да ги изненадате, защото те едва ли може с нещо да ви изненадат?
- Единствено ние можем да поднесем изненада в този мач. Те няма с какво да ни изненадат. Гледах техни мачове и се уверих, че те са наистина сериозен отбор със сериозни футболисти. Силата им е в индивидуалните фигури. Разполагат с много сериозни играчи със сериозно минало и сериозно бъдеще. Всички знаем, че в Щутгарт играят Йенс Леман, Марио Гомеш, Бастюрк. Надявам се последният да не вземе участие в утрешната среща. Надявам се нашите футболисти да играят на върха на възможностите си, за да бъдем равностоен противник и съм сигурен, че ще го направим. Все пак обаче германците са фаворити в тази среща.

- Каква тактика смятате да изберете в мача и задължително ли ще търсите победата, защото все пак сте домакини?
- Ние ще играем по един и същ начин както играхме в предишните мачове в турнира за Купата на УЕФА и в срещите ни от първенството. Ще играем така, както можем да играем. В никакъв случай няма да играем грозен футбол, без да търсим голове.

- Загубата от Левски с 0:3 може ли да се отрази психологически по някакъв начин в утрешния мач?
- Наистина имаше психологическо напрежение след мача, но то вече е преодоляно. Купата на УЕФА все пак е друг турнир и футболистите излизат с друга настройка. Те тук няма, какво да губят.

- Вчера румънският отбор Клуж победи Рома, това дава ли самочувствие на Черно море, защото все пак и двата отбора са новаци в евротурнирите?
- Разбира се. Аз дълбоко в себе си вярвам, че всеки един футболист ще даде всичко от себе се, за да се представим достойно и да направим нещо повече в утрешния мач. Силите са много изравнени последните няколко години и според мен няма да е изненада, ако се класираме напред.

- Мечта ли е да влезете в груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА или е реалност?
- Не мога да кажа, че е мечта. Футболът е много непредвидлив и всичко е възможно. Надявам се играчите ми да не се изплашат. Аз мисля, че футболистите, които играят в Щутгарт само ще мотивират нашите футболисти.

Източник: Focus







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: