МФК „Варна“ очаква силни съперници в Тайланд

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:38 / 02.10.2008
370
„Очаквам в Тайланд да срещнем силни съперници, с които да проверим до къде нашият отбор е израснал в технически и тактически план", казва треньорът на МФК „Варна" Венко Иванов по повод турнето на тима в азиатската страна. Той се надява, че всички момчета ще покажат най-доброто от себе си в предстоящите три мача. Срещите на най-добрия варненски отбор по футзал ще са с шампиона, вицешампиона и националния отбор до 21 години на Тайланд. В програмата на тима е предвиден ден за възстановяване, а след това - пет тренировки. „Знам, че отборите са много силни и играят в много силно първенство. В момента националният им тим участва на Световното първенство в Бразилия", добави още Венко Иванов. Според него в мачовете, които ще изиграят футболистите му, ще се разберат слабите места. За него най-важно е да види как момчетата ще издържат психически в трудните двубои и дали ще спазват техническите указания.

МФК „Варна" ще пропусне някои от мачовете си в градското първенство по футзал. Според наставника Венко Иванов обаче то не е правилно организирано. „Мисля, че всички ще разберат след края на първенството, че никой няма полза от такава схема на игра. Никой няма полза да губи с 15 - 20 гола разлика. За да има силно първенство, трябва да има влизащи и изпадащи отбори от групите, да има конкуренция и залог в мачовете, за да вървим напред", категоричен е Иванов. Неговото предложение е отборите да бъдат разделени на две - нещо като А и Б група. Да изпадат два отбора от А група и да влизат два от Б. В първата група да бъдат поставени тимовете, които участват в държавното първенство, плюс най-добрите от градското. В другата - Б група, пък да бъдат всички новаци. „Така мачовете ще бъдат интересни и в двете групи, защото силите на отборите ще бъдат изравнени и по-оспорвани", обяснява идеята си треньорът. Оптимист е, че нещата ще се променят.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).