Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черно море се размина с групите на УЕФА след драма в Щутгарт
Автор: Екип Varna24.bg 21:57 / 02.10.2008Коментари (0)2642
© Sportal.bg
Черно море бе на крачка от сензационно изхвърляне на Щутгарт от турнира за Купата на УЕФА. След загуба с 1:2 в България, "моряците" водеха с 2:0 до 82-ата минута на двубоя в Германия. В крайна сметка домакините се добраха до 2:2. Точни за българите бяха рожденникът Йордан Юруков в 47-ата минута и Георги Илиев от пряк свободен удар в 79-ата. Три минути след това Хитцълспергер върна едно попадение, а в 94-ата минута Марио Гомес хвърли в луда радост феновете на Щутгарт за 2:2. Така с общ резултат 4:3 "мерцедесите" влизат в групите на УЕФА.
От първите минути "швабите" овладяха инициативата и разчитаха на постепенни атаки към българската врата. Варненци играеха подчертано отбранително и почти не излизаха от собствената си половина. Вратарят Илчев успя да отрази по един удар на Бока и Марио Гомес съответно в 15-ата и 20-ата минути. Защитнита тактика на "моряците" рядко допускаше удари към вратата на Илчев. "Мерцедесите" владееха топката, но много трудно пробиваха дефанзивния вал и стигаха до удар. В 45-ата минута германският национал Гомес стреля с глава, но над гредата.
Футболистите на Черно море нито веднъж не бяха застрашили опасно съперниковата врата, но подхлъзване на Леман позволи на Юруков да дръпне варненци с шокиращ гол. Домакините се изнервиха след гола и последва стъписана игра в средата на терена, довела до два жълти картони в 55-ата и 56-ата минута - на Ташчи и Ланих. Българите заиграха по-уверено, докато германците грешаха при граденето на атаките. В 79-ата минута Георги Илиев изпълни прекрасно пряк свободен удар за 2:0 в полза на българите, което означаваше място в групите за варненци и голям срам за "швабите".
Тук обаче нашите сякаш се уплашиха, че могат да изхвърлят съперника и не издържаха на стихийния натиск. Още в 82-ата минута Хитцълспергер вкара за 1:2. При този резултат мачът отиваше в продължения. Домакините продължиха да натискат и стигнаха до скъпоценния гол. В 94-ата минута Какау центрира от корнер и Гомес с глава вкара за крайното 2:2.

Щутгарт - Черно море 2:2
Щутгарт: Леман, Бока, Осорио, Ташчи, Хилберт, Хитцълспергер, Кедира, Ланих (72 Манин), Руди (85 Манджек), Марика (63 Какау), Гомес
Черно море: Илчев, Домакинов, Лазаров, Андре, Юруков, Периш, Дяков, Илиев, М. Петков (66 Фернандеш), Стоянов, Д. Георгиев
Голмайстори: Хитцълспергер (82), Гомес (90+4); Юруков (47), Илиев (79)
Жълти картони: Марика, Ташчи, Ланих, Манин; Стоянов, Илиев, Д. Георгиев
Съдия: Майкъл Дийн (Анг)
Стадион "Мерцедес-Бенц Арена" - 8000 зрители







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: