Черно море губи 0:1 в Ловеч, удря греда минута преди края

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:46 / 06.10.2008
1325
Черно море не можа да запише шести пореден мач без загуба срещу Литекс и отстъпи днес с 0:1 в Ловеч в двубой от осмия кръг на "А" група. Единственото попадение в срещата реализира националът Ивелин Попов в 54-ата минута. Капитанът на ловчанлии довкара от метър пред голлинията, след като кълбото се отби в горната греда след уникален пропуск на френския нападател Нифлор. "Оранжевите" имаха териториален превес през първата част. С пропуск се отличи Том, който от пряк свободен удар от изгодна позиция се размина с целта. Бразилецът беше доста активен и захранваше колегите си с подавания. В средата на първата част Нифлор от пет метра стреля над вратата.
Второто полувреме продължи с по-активна игра на Литекс, който достигна до попадение в 54-ата минута. "Моряците" имаха възможност да изравнят в 62-ата минута, когато Йордан Юруков изпълни пряк свободен удар. Шутът му от 25 метра беше избит от сръбския страж Голубович в ъглов удар, след който не последва нищо опасно. Треньорът на гостите Никола Спасов опита да раздвижи атаката си, като включи халфа Даниел Георгиев на мястото на Николай Домакинов в 71-ата минута. В 76-ата минута след крешка в защитата на ловчанлии топката попадна в непокрития Юруков, който от 7-8 метра направи непростим пропуск, пращайки топката извън целта. Десетина минути преди края на двубоя Том изведе Нифлор сам срещу вратаря Илчев, но французинът се увлече и притичалия Даниел Георгиев изби на метър пред голлинията. В последните пет минути от срещата за варненци се появи Тодор Колев, който смени Станислав Стоянов.
Губейки в резултата гостите заиграха с всички сили в атака. Станимир Стоилов реагира на тактическата промяна в Черно море, изваждайки голмайстора Ивелин Попов, за да пусне бранителя Пламен Николов. Офанзивната игра на "моряците" беше на път да даде резултат, но късметът им обърна гръб. След изпълнение на пряк свободен удар в 89-ата минута Юруков уцели напречната греда над левия ъгъл. В ответната контраатака Том центрира добре отдясно, но Нифлор не съумя да укроти топката и да отправи изстрел. В добавените три минути Литекс задържа топката в свое владение и след последния съдийски сигнал на Антон Генов има нови три точки в актива си.

Литекс - Черно море 1:0 (0:0)

Литекс
: Голубович, Барт, Камбон, Венков, Бертен, Уелингтом, Дуду (59
Ангелов), Сандриньо (90 Бибишков), Берберович, Нифлор, Попов (86 Пл.
Николов)

Черно море:
Илчев, Периш, Домакинов (71 Д. Георгиев), Т. Дяков, Стоянов
(85 Т. Колев), Лазаров, Г. Илиев, М. Петков, Рикардо, Фернандес (51
Андонов), Юруков

Голмайстор:
Ивелин Попов (54)

Жълти картони:
Бертен, Попов, Ангелов; Лазаров, Рикардо

Съдия:
Антон Генов

Стадион "Ловеч" - 500 зрители


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).