Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Хандбалистките на Локо изумиха шефа на Сасари
Автор: Екип Varna24.bg 19:08 / 07.10.2008Коментари (0)443
© Ole-bg.com
Шефът на Сасари Антонио Пес остана изумен от играта на женския хандбален „Локо Мелагтес Билд“ през второто полувреме във втория мач от ЕХФ във Варна. Както е известно, шампионките на България биха с 31:22 и се класираха за трети кръг в евротурнира, което е най-големия успех в историята на клуба.

„Това, което видях, ме изуми. Вие бяхте бързи и ефективни и в много моменти играхте модерен хандбал. Заслужено ни победихте и аз ви честитя успеха. За него има дял и вашият спонсор Александър Евтимов, който е голяма личност“, коментира Пес. Последният смята, че Сасари е играл бавно и е допуснал непредизвикани грешки, което се оказало фатално. „Бавната ни игра си я обяснявам с по-възрастните ни хандбалистки, които във втората среща бяха уморени. Ще имаме сериозен разговор с треньора ни по този въпрос“, допълни Пес.

Според консултанта на варненския клуб Богомил Стоянов тактическата дисциплина и спазването на указанията на треньора както в нападение, така и в защита са в основата на успеха. „Радвам се, че имаме прекрасен отбор от мислещи и можещи хандбалистки. Трябва да се отдаде заслуженото и на Здравко Петров. Той се изгражда като един добър треньор, от каквито България има нужда“, коментира Стоянов.

Според него намаляването на грешките и подобрените спортно-технически показатели на тима във втория мач също са допринесли за успеха. Стоянов обаче уточни, че предстои още много работа за намаляване на грешките при пасовете и изпуснатите топки.

 

Факти

Закъснели атаки на Локо: първи мач - 19, втори – 8, непокриване на състезатели: първи мач – 21, втори – 7, контраатаки: първи мач за Локо – 4, Сасари - 10, втори мач за Локо – 19, Сасари – 3, удари към вратата: първи мач за Локо - 27 (14 във вратаря, 6 греди и 7 аута), втори - 13 (10 във вратаря, 2 греди и един аут), спортно-технически показатели: грешни пасове в първия мач на Локо – 9, втори – 6, изпуснати топки: първи мач - 4, втори - 1.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: