Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
7 години трудности, за да излезе "Футболни хамелеони"
Автор: Екип Varna24.bg 19:52 / 08.10.2008Коментари (0)1152
©
Днес във Варна официално бе представен 75-минутният филм  "Футболни хамелеони" на режисьора и сценарист Стойчо Шишков. Лентата представя огромният проблем, свързан с хулиганството по стадионите у нас, а историята, около която се върти действието, е убитият от бомбичка през 2000 г. Младен Младенов след дербито Левски - ЦСКА. Главната роля във филма е поверена на варненския актьор Стойко Пеев, който играе полицай под прикритие в агитките, чийто син е изгубил живота си именно на мач. На презентацията присъстваха представители на общината, спортното училище, ЗС на БФС и фенклубовете на Спартак и Черно море.
Филмът е правен в продължение на седем години, като през това време Стойко Пеев се е вклинявал сред най-върлите фенове на отборите, където е бил засниман със скрити камери. Използвани са и кадри от родните телевизии, които показват най-скандалните моменти от боища на родните футболни запалянковци.
"Филмът има за цел само и единствено превенция. Имаме над 56 часа собствени кадри. Какво ли не ни се е случвало, за да ги заснемем. Слагали сме скрити камери в копчета, в очила - навсякъде. Не един и два пъти феновете са ни надушвали и са ни трошили техниката. Проблемът е, че никой от хората свързани с футбола у нас не откликна с финансова помощ. Затова и лентата е с изключително нисък бюджет, а липсата на средства е причина за забавянето с цели 7 години. Къде ли не питахме за помощ. Банки и разни бири, които спонсорират първенството ни казаха, че не се интересуват от тази страна на футбола, от този проблем. От футболните собственици ни помогна само Тодор Батков, който бе категоричен, че му е писнало да плаща по 300 000 евро глоби заради феновете на година. Вальо Михов също ни помогна, както и Емил Данчев. От БФС и парламента до ден-днешен чакаме обещана помощ. Шефът на Славия Венци Стефанов пък ни каза "Ние нямаме фенове хулигани и затова няма смисъл да помагаме", разказаха Шишков и Пеев.
Двамата се оплакаха и от факта, че нямат средства да разпространят филма. Шефът на отдел "Спорт" в общината Боян Атанасов и директорът на Спортното училище "Георги Бенковски" Николай Владимиров обещаха, че ще направят всичко възможно филмът да влезе в училищата.
Филмът получи и първата награда на Олимпийски клуб-Варна, кръстена на името на Пиер дьо Кубертен за морално отстояване на позиция.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: