Асен Христов иска три финала от баскетболистите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:53 / 09.10.2008
442
Президентът на варненския баскетболен клуб Евроинс-Черно море Асен Христов заяви, че целта през тази година пред отбора е минимум три финала. "През тази година ще играем и за Балканската лига. Варненската публика ще може да види поне седем домакински мача. В този турнир се надявам да сме във финалната четворка. В първенството най-сериозния ни конкурент е Лукойл-Академик. Преди няколко дни говорих със спортния директор на "студентите" Сашо Везенков и му казах, че целта ни е минимум една победа, като може да е на финал. Колкото до Купата, там ще се целим в мача за титлата. Имаме играчи, които имат потенциала да изпълнят целите ми", каза Асен Христов.
Президентът добави, че трансферите през тази година са направени много професионално. "Не е както минали година да ни пращат статистики и ние да избираме играча с най-добрата такава. През тази година пробвахме около десет баскетболисти, които минаха проби. Поехме им всички разходи при престоя им във Варна. Имаше играчи, които бяха с отлични статистки, но ги върнахме. Привлякохме толкова много играчи, за  да имаме колкото се може по-дълга скамайка. Все пак ще играем и европейски мачове", завърши Христов.
Вицепрезидентът на Черно море Симеон Варчев пък разкри, че от 2000 г. насам варненци не са имали такъв отбор с толкова класни баскетболисти. "Чужденците са много качествени играчи. Все още обаче не са сработени. Няма да бъде никак лесно на треньора Даниел Димитров да направи отбор от тези добри баскетболисти. Иска се време, но дано да е по-скоро", заяви бившият национален селекционер.
Наставникът Даниел Димитров пък коментира какво очаква от първия мач в първенство с ЦСКА, който е в събота от 17 ч. в зала "Христо Борисов" в морската столица. "Не познаваме отбора на ЦСКА. Абсолютно скрити са за нас. Това обаче няма да ни попречи да ги победим. Във всеки двубой ще играем за победа. Надявам се и залата да е пълна и да ни помага в трудните моменти, които ще имаме", каза младият специалист.
Билетите за мача ще са на цена два лева, като на полуврменената ще има интересни игри за публиката.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).