Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Черно море посегна към титлата във водната топка след 3:2 над ЦСКА
Автор: Екип Varna24.bg 20:05 / 10.10.2008Коментари (0)756
© impactpressgroup.org
Черно море 1948 надигра ЦСКА с 3:2 на басейн "Алекси Алексиев" във Варна и поведе с 1:0 във финалната серия на държавното първенство по водна топка. Серията се играе до два успеха от три мача и варненци имат възможност още утре да вдигнат за втори път в историята си държавната титла на България. Те сториха това за първи път преди четири години, но тогава получиха трофея служебно. Утре от 17,30 ч. е втората среща, а евентуалната трета е в неделя от 11,00. Всички срещи се играят в морската столица, тъй като софианци са наказани.
Пред около 400 зрители тази вечер домакините поведоха с 2:0 с попадения на Цветан Янакиев и Младен Македонски, но допуснаха гостите да им намалят. Никола Дончев успокои своя тим, който се прибра на полувремето с аванс от две попадения - 3:1. В третата четвъртина ЦСКА намали, но не можа да стигне до равенство. Основна вина за това имаше и вратарят на домакините Сашо Милев, който направи уникални спасявания. На свой ред и варненци пропуснаха няколко положения, но в крайна сметка си взеха победата. Гостите пък не спряха да провокират съперника, публиката и съдиите през целия двубой.
"Много труден мач. През второто полувреме всичко бе само на единоборства и битка. Казах на моите играчи да се успокоят. Имаше притеснение поради факта, че играем първи мач пред собствена публика. Вярвам, че след този успех утре ще сме много по-спокойни. Дано да спечелим още във втората среща. Лошото е, че красив спорт като водната топка за пореден път се опорочава от невъзпитани състезатели. Гостите от ЦСКА не спряха да провокират през целия двубой", заяви за "Позвънете Новини" зам.-председателят на варненския клуб Петър Дойчинов.
В малкия финал по-рано днес Вихрен надигра за втори път варненския Дръзки-Дражев, този път с 12:6, и спечели бронзовите медали. "Класирането ни е средна хубост. Имахме състав за тройката, но в най-важните срещи се провалихме. През другия сезон ще стегна по-здрав тим, който да щурмува титлата", заяви играещият президент на варненския клуб Венци Дражев.

Източник: Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: