Ватерполистите ще гонят дубъл

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:17 / 23.10.2008
575
Отборът на по водна топка на Черно море 1948 ще се опита да спечели и турнира за Купата на България след три седмици в София, закани се пред "Позвънете Новини" вратарят Сашо Милев. Ако го сторят, ватерполистите от морската столица ще направят дубъл, след като преди три дни Управителния съвет на БФВТ реши, че "моряците" печелят втория мач от финалния плейоф с ЦСКА служебно, заради провокиран от "армейците" бой. Първият двубой бе спечелен от варненци и така те станаха шампиони на България за втори път след 2004 г. От УС на федерацията обявиха, че е доказана вината на ЦСКА за причинител на инцидента, възоснова на запис, предоставен им от РТВЦ "Варна" и от камера на бащата на един от състезателите. На капитана на ЦСКА Йордан Цвятков, Николай Желев и играещия треньор Ивайло Северов са отнети състезателните права завинаги. Те са лишени от право да участват под каквато и да е форма, от какъвто и да е характер и в качеството на каквито и да е в прояви по водна топка. ЦСКА е изваден също от групата за една година и са анулирани всичките му резултати. От ЦСКА са наказани също Павел Цеков за 3 мача, Цветан Тодоров, Цветан Обретенов и Венцислав Николов – за по 2. Четиримата са глобени и с по 200 лв. Петима от Черно море 1948 отнесоха наказания за по един мач и глоба от 200 лв. Това са Явор Стоилов, Цветан Янакиев, Преслав Джипов, Кристиян Велков и Боян Мирчев.
Милев призна, че решенията на УС са напълно справедливи. "Малко ни е неприятно, тъй като се бяхме настроили да бием ЦСКА във втория двубой, но те провокираха боя и федерацията взе своето решение. През тази година балансът ни срещу "армейците" е положителен - три победи и една загуба. Най-радостното е, че тези трима играчи на ЦСКА са изключени завинаги от водната топка. Те винаги са всявали напрежение в мачовете. Варненската публика заслужаваше да получим медалите пред нея, но това надали ще стане. Най-вероятно ще ни наградят на финалите в турнира за Купата на България в София, където отново ще гоним първото място. Обещаваме на нашите привърженици да спечелим догодина отново титлата пред тях. Поради тази причина всички опитни състезатели в отбора ни оставаме и за следващия сезон", заяви Милев.


Източник: Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).