Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
17 гола в първия ден на "Позвънете къп"
Автор: Екип Varna24.bg 15:37 / 28.10.2008Коментари (0)1013
©
Александър Георгиев преминава през Петър Дойкински пред погледа на Тодор Георгиев по време на мача "Позвънете" - телевизия "Варна" (0:1)
Общо 17 гола паднаха в шестте мача от първия ден на футболния турнир за журналисти за купата на Рекламно-издателска група "Позвънете" АД. Представителите на медиите демонстрираха завидни футболни умения, а развоят на всеки един от двубоите бе инфарктен. Надпреварата се провежда за втора поредна година в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в града.
Турнирът бе открит от радио-сблъсък в Група "А", където "Дарик" се справи изключително трудно с колегите си от "Варна", надигравайки ги с 1:0. Попадението падна в средата на второто полувреме и донесе трите точки на националната медия. Началният удар на двубоя даде собственикът на "Позвънете" АД Петър Дилов, който заедно с чаровната си съпруга Екатерина и голяма агитка от медията изгледа с голям интерес всички срещи.
Началото на втория мач, който бе от група "Б", пък бе белязано от проява на феър плей. Сборният отбор на кореспондентите бе с човек по-малко и колегите им от вестник "Черно море" направиха жест, изваждайки един от своите състезатели, за да се възстанови числения паритет. Мачът завърши 5:2 за "Черно море" и се превърна в най-резултатния от първия ден. Въпреки категоричнността на головото изражение, развоят на двубоя бе изпълнен с множество интересни моменти и голови положения пред двете врати.
В третата среща, която бе от Група "А", един срещу друг се изправиха два от предварително сочените за фавори в турнира отбори - домакинът и вицешампион от миналата година вестник "Позвънете" и телевизия "Варна", в чийто състав над всички бе кандидатът за MVP на турнира Тодор Георгиев, привлечен от разпадналия се тим на Пресцентър "Варна". Организаторите на надпреварата бяха в състав Орлин Филиповски, Валери Тишев, Пламен Енев, Иво Стерев, Александър Дечев, Петко Петков и Александър Георгиев. Мачът вървеше много оспорвано, но в средата на второто полувреме телевизионерите вкараха чрез друг представител на миналогодишния отбор на пресцентъра - Николай Караколев. Домакините се опитаха да се върнат в мача, но им липсваше късмет, тъй като вратарят Венци Бахнев извади невъзможни топки и в крайна сметка спаси победата на своя тим.
В четвъртия мач РТВЦ "Варна" успя да надиграе МСАТ с 1:0 в Група "Б". Миналогодишният шампион се опита да се върне в мача и отправи няколко опасни удара към противниковата врата, но липсата на късмет му попречи да вземе поне точката.
Следващият двубой противопостави "Дарик" и "Позвънете". Сблъсъкът се явяваше ключов за организаторите, тъй като при загуба отпадаха от надпреварата. За съжаление така и стана. Отборът на "Дарик", който стоеше много добре на терена, поведе още през първата част с 1:0. След почивката домакините изравниха. Александър Дечев шутира отдалеч, топката се отклони в Иво Стерев, залъга вратаря и влезе в мрежата му за 1:1. Двубоят вървеше към закономерно равенство, когато в последните секунди "Дарик" излъга домакините с хитър гол. След директен удар с крак от тъч топката се докосна в състезател на "Позвънете" и влезе в мрежата - 2:1. С този резултат "Дарик" се класира директно за полуфинал, а домакините сдадоха сребърните медали.
Последната среща се оказа втората по резултатност за деня. Радио "Варна" на два пъти повеждаше срещу телевизия "Варна", но в крайна сметка срещата завърши 2:2.
Организаторите са предвидили купи за първите три отбора, както и индивидуални награди за вратар №1, най-полезен състезател и голмайстор. "Час пик" пък ще даде своя награда за "Феър плей" на един от отборите.

Програмата за днес и утре

28 октомври (вторник)
19,00 ч.    Сборен отбор - РТВЦ "Варна"
19,30 ч.    "Позвънете" - Радио "Варна"
20,00 ч.    МСАТ - "Черно море"
20,30 ч.    ТВ "Варна" - "Дарик"
21,00 ч.    РТВЦ "Варна" - "Черно море"
21,30 ч.    МСАТ - Сборен отбор

29 октомври (сряда)
19,00 ч.    Победител "А"-Втори "Б"
19,30 ч.    Победител "Б"-Втори "А"
20,00 ч.    демонстративен мач: Журналисти - ДКС
20,30 ч.    Мач за трето място
21,00 ч.    Финал







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: