17 гола в първия ден на "Позвънете къп"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:37 / 28.10.2008
1013
Общо 17 гола паднаха в шестте мача от първия ден на футболния турнир за журналисти за купата на Рекламно-издателска група "Позвънете" АД. Представителите на медиите демонстрираха завидни футболни умения, а развоят на всеки един от двубоите бе инфарктен. Надпреварата се провежда за втора поредна година в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в града.
Турнирът бе открит от радио-сблъсък в Група "А", където "Дарик" се справи изключително трудно с колегите си от "Варна", надигравайки ги с 1:0. Попадението падна в средата на второто полувреме и донесе трите точки на националната медия. Началният удар на двубоя даде собственикът на "Позвънете" АД Петър Дилов, който заедно с чаровната си съпруга Екатерина и голяма агитка от медията изгледа с голям интерес всички срещи.
Началото на втория мач, който бе от група "Б", пък бе белязано от проява на феър плей. Сборният отбор на кореспондентите бе с човек по-малко и колегите им от вестник "Черно море" направиха жест, изваждайки един от своите състезатели, за да се възстанови числения паритет. Мачът завърши 5:2 за "Черно море" и се превърна в най-резултатния от първия ден. Въпреки категоричнността на головото изражение, развоят на двубоя бе изпълнен с множество интересни моменти и голови положения пред двете врати.
В третата среща, която бе от Група "А", един срещу друг се изправиха два от предварително сочените за фавори в турнира отбори - домакинът и вицешампион от миналата година вестник "Позвънете" и телевизия "Варна", в чийто състав над всички бе кандидатът за MVP на турнира Тодор Георгиев, привлечен от разпадналия се тим на Пресцентър "Варна". Организаторите на надпреварата бяха в състав Орлин Филиповски, Валери Тишев, Пламен Енев, Иво Стерев, Александър Дечев, Петко Петков и Александър Георгиев. Мачът вървеше много оспорвано, но в средата на второто полувреме телевизионерите вкараха чрез друг представител на миналогодишния отбор на пресцентъра - Николай Караколев. Домакините се опитаха да се върнат в мача, но им липсваше късмет, тъй като вратарят Венци Бахнев извади невъзможни топки и в крайна сметка спаси победата на своя тим.
В четвъртия мач РТВЦ "Варна" успя да надиграе МСАТ с 1:0 в Група "Б". Миналогодишният шампион се опита да се върне в мача и отправи няколко опасни удара към противниковата врата, но липсата на късмет му попречи да вземе поне точката.
Следващият двубой противопостави "Дарик" и "Позвънете". Сблъсъкът се явяваше ключов за организаторите, тъй като при загуба отпадаха от надпреварата. За съжаление така и стана. Отборът на "Дарик", който стоеше много добре на терена, поведе още през първата част с 1:0. След почивката домакините изравниха. Александър Дечев шутира отдалеч, топката се отклони в Иво Стерев, залъга вратаря и влезе в мрежата му за 1:1. Двубоят вървеше към закономерно равенство, когато в последните секунди "Дарик" излъга домакините с хитър гол. След директен удар с крак от тъч топката се докосна в състезател на "Позвънете" и влезе в мрежата - 2:1. С този резултат "Дарик" се класира директно за полуфинал, а домакините сдадоха сребърните медали.
Последната среща се оказа втората по резултатност за деня. Радио "Варна" на два пъти повеждаше срещу телевизия "Варна", но в крайна сметка срещата завърши 2:2.
Организаторите са предвидили купи за първите три отбора, както и индивидуални награди за вратар №1, най-полезен състезател и голмайстор. "Час пик" пък ще даде своя награда за "Феър плей" на един от отборите.

Програмата за днес и утре

28 октомври (вторник)
19,00 ч.    Сборен отбор - РТВЦ "Варна"
19,30 ч.    "Позвънете" - Радио "Варна"
20,00 ч.    МСАТ - "Черно море"
20,30 ч.    ТВ "Варна" - "Дарик"
21,00 ч.    РТВЦ "Варна" - "Черно море"
21,30 ч.    МСАТ - Сборен отбор

29 октомври (сряда)
19,00 ч.    Победител "А"-Втори "Б"
19,30 ч.    Победител "Б"-Втори "А"
20,00 ч.    демонстративен мач: Журналисти - ДКС
20,30 ч.    Мач за трето място
21,00 ч.    Финал


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).