Черно море-БАСК с още един шанс да играе в Суперлигата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:43 / 29.10.2008
471
Варненският волейболен клуб Черно море-БАСК ще има още един шанс да играе в Суперлигата на България. Вчера във Варна ръководството на Националната волейболна лига реши да увеличи отборите участници в най-висшата дивизия от шест на осем. За свободните две места ще спорят трите отбора, които останаха на трето място в предварителните турнири – Черно море-БАСК, Монтана и Дунав (Русе). Те ще изиграят един допълнителен квалификационен турнир в Казанлък в края на тази седмица. Първите два отбора в него ще се присъединят към шестте тима, които вече се класираха за участие в Суперлигата – Левски-Сиконко, ЛукОйл-Нефтохфимик, ЦСКА, Арда, Пирин-Балканстрой и Марек-Юнион Ивкони.
"Това предложение беше направено от Лукойл и бе прието от всички ръководители на останалите клубове. Аз нямах право да го направя, въпреки че засяга Черно море. Това, че се дава шанс на Черно море да влезе в Суперлигата, го приемам като жест от всички колеги", каза за "Позвънете Новини" президентът на "баските" Красимир Илиев.
Той добави, че това решение е трябвало да влезе в сила от следващата година. "Имаше планове през следващия шампионат да се състезават осемте най-добри отбора в Суперлигата, но това решение бе взето още за този сезон", добави Илиев.
Шефът на Черно море разрки, че ще продължи да финансира варненския клуб и през този сезон. "Нямам право да ги оставя. Ако има някой друг да спонсорира отбора - добре, но не се намира такъв човек", коментира президентът на Националната волейболна лига.
Илиев добави, че няма да прави промени в треньорски щаб на "баските" въпреки провала на турнира в Кърджали. "Юли Тупанков и останалите треньори остават. Във всеки случай обаче, трябва да се преразгледа всичко по играта на състезателите. Само с желание не става. Нямам претенции към треньорите, а към волейболистите. Те играят добре във Варна, а когато гостуваме не можем да направим нищо", завърши президентът.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).