Държавното първенство по футзал почва на 15 ноември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:45 / 29.10.2008
1050
На 15 ноември ще започне новото държавно първенство на България по футзал, стана ясно на вчерашното заседание на комисията, отговаряща за този спорт у нас, на която присъстваха представители на всичките десет клуба. Три от тях са варненски - МФК Варна, Одесос и МАГ, четири са софийски - Академика, Надин, Левски София-Запад и ФК "Г", а останалите са Миринекс (Русе), Мони (Габрово) и Векта (Пловдив).
През основния сезон отборите ще играят в три града - София, Габрово и Варна, като всички съперници ще се изправят по два пъти един срещу друг, което прави общо 18 двубоя на тим. След края на тези срещи първите четири в крайното класиране ще се отделят в нов турнир, където в двубои всеки срещу всеки ще определят новия шампион на България. Градът-домакин на финалната четворка ще бъде определен от първия в класирането след редовния сезон.
Цялото първенство ще трябва да приключи до месец март, когато се събира националния отбор за подготовка за квалификации. Все още обаче представителната гарнитура на България няма старши треньор. За последно на поста бе Ангел Станков.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).