Приятната изненада на медийния турнир - Вестник Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:11 / 29.10.2008
825

Високата резултатност в турнира по минифутбол за журналисти за купата на вестник "Позвънете" продължи и във втория ден. След 17-те попадения при откриването на надпреварата, във вторник вечерта мрежите бяха поразявани общо 21 пъти.
Втората вечер от медийния турнир бе открита с двубоя от Група "Б" между Сборен отбор на кореспондентите и РТВЦ "Варна". Телевизионерите спечелиха с 4:2, но успехът им не дойде никак лесно. При резултат 3:2 Валентин Великов направи стопроцентов пропуск, а в ответната атака вездесъщият в този мач вратар Цветомир Трънков не можа да опази мрежата си и бе оформен крайният резултат.
Във втория мач, който бе от Група "А", домакините от "Позвънете" в състав Орлин Филиповски, Валери Тишев, Иво Стерев, Пламен Енев, Александър Дечев, Петко Петков и Александър Георгиев трябваше да покажат, че двете загуби от предния ден не са били плод на слаби качества, а най-вече поради липса на късмет. Той отново изостави "звънящия" вестник, който изпусна поне една дузина голови положения срещу отбора на радио "Варна". Съперникът ни имаше шанс да се класира в следващата фаза, ако ни беше победил с два гола разлика. "Позвънете" успя да поведе в резултата след феноменален гол на Валери Тишев, който се разписа с удар почти от центъра. Попадението бе специално за Валери, тъй като мачът бе бенефис за него след дълги години вярна служба на отбора. Символичните гости на няколко пъти изтръпваха при положенията пред тяхната врата, но намериха сили не само да изравнят, а дори и да обърнат резултата с по едно попадение в двете полувремена. Добрите атаки на "Позвънете" дадоха резултат и в последните минути Петко Петков изравни за крайното 2:2.
Следващият сблъсък противопостави два от тимовете в Група "Б", които имаха амбиции за място на полуфиналите - телевизия МСАТ и вестник "Черно море". Миналогодишният шампион падна с 0:1 от РТВЦ "Варна", а "моряците" биха с 5:2 Сборния отбор. Двата тима създадоха много положения, но така и не можаха да разпечатат мрежите на Краси Николов и Миро Кунев и завършиха 0:0. Тук е мястото да споменем, че тимът на в. Черно море може да бъде определен за "Приятната изненада" на турнира. "моряците" върнаха в зала "Конгресна" романтиката във футзала.
В двубой №4 един срещу друг излязоха вече класиралите се за полуфинал отбори от Група "А" - радио "Дарик" и телевизия "Варна". Играчите на радиото отново победиха с 1:0 приключиха с пълен актив от 9 точки в групата.
В петата среща вестник "Черно море" трябваше на всяка цена да бие или да завърши наравно, за да продължи напред, заедно със своя съперник РТВЦ "Варна". Телевизионерите обаче бяха безпощадни. Те биха с 3:0 и завършиха без загубена точка в групата си. Галин Георгиев пък даде заявка за голмайсторстия приз, тъй като приключи груповата фаза с пет попадения.
В последния двубой от втория ден на турнира МСАТ трябваше да бие с минимум два гола разлика Сборния отбор, за да се класира на полуфинал. Миналогодишните шампиони първи инкасираха попадение, но след това поразиха шест пъти противниковата мрежа за крайното 6:1.
Късно днес ще се играят полуфиналите и финалът на турнира. В първия полуфинал са "Дарик" и МСАТ, а във втората среща Телевизия "Варна" ще се изправи срещу РТВЦ "Варна".
Организаторите са предвидили купи за първите три отбора, както и индивидуални награди за вратар №1, най-полезен състезател и голмайстор. "Час пик" пък ще даде своя награда за "Феър плей" на един от отборите.
В 19ч. е полуфиналът Дарик - МСАТ, а 30 минути по-късно е другият - ТВ Варна - РТВЦ Варна. В 20 ч има шоумач журналисти - ДКС, след него е мачът за третото място, а финалът е в 21 ч.


Другите за турнира

Мирослав Кунев, вратар на вестник "Черно море":
"На първо място поздравявам организаторите на надпреварата. За втори път ни събрахте на едно място! Не само по работа, от три дни се виждаме и като съперници в непрофесионален план. За втори път правите турнира и се вижда, че организирате нещата все по-добре. Доволен съм и от представянето на нашия тим, който отпадна поради ред ... причини. Догодина, живот и здраве, ние ще сме шампиони!"
Юлиан Атанасов, Сборен отбор:
"Адмирации за идеята на в. "Позвънете" да отбелязва празника си с подобна проява. Шоуто ще направи този турнир по-красив, по-атрактивен, по-емоционален. Повече настроение и закачки на игралното поле ще заредят позитивно и публиката по трибуните. Гилдията на спортните журналисти се изявява професионално в своите медии. Там е полето за доказване кой кой е. Опитите за себедоказване на футболния терен (когато са прекалено сериозни) всъщност са... смешни. Олекваме. Затова призивът ми е: повече смях и феър плей, колеги! Футбол правят клубовете, все пак..."

Йордан Фотев, телевизия "Варна":
"Знам колко усилия и нерви коства организирането на подобен турнир, затова поздравявам всички от "Позвънете", че за втора поредна година ни дават възможност на нас, медиите да премерим сили на футболния терен. Най-важното е всички участници да бъдат доволни след последния съдийски сигнал на последния мач. И предвид емоциите по-време на първия ден от надпреварата съм сигурен, че ще бъде точно така. А иначе - който заслужава най-много, той да победи".

Десислава Димитрова, репортер на "Позвънете" и член на агитката:
"Въпреки загубите на организаторите, те не бива да съжаляват. За втора година успяват да направят интересен турнир. Мачовете са напрегнати, а публиката се забавлява много. Хубаво ще е и ако играчите успеят да усетят първенството по този начин. Похвално е обаче желанието им за честна игра. Поздравления за отбора на "Черно море", който се съгласи да не се възползва от численото си предимство и остави на пейката един от играчите си".

Калоян Златков, капитан на в. "Черно море":
"Адмирации за домакините на този турнир. Най-лесно у нас е да направиш нещо и след това да го съсипеш. "Позвънете Новини" доказа, че не във всяка област е така. Има правила, които трябва да се спазват и важат за всеки. Това може би е най-силната страна на надпреварата. На терена, освен футболни емоции, си дадохме среща и с колеги, които ежедневно са по стадионите, общините, болниците и др. Най-важното обаче е, че в този медиен турнир няма загубил. Всеки пряк или косвен участник печели нотка внимание за себе си и за хората, с които дели едно работно място в нашата нелека професия".

Галин Георгиев, РТВЦ "Варна":
"Колкото и ласкаво да се изказват колегите ми за турнира, аз съм на друго мнение. Ама много рядко го правите бе хора! Шегата на страна, но добре поне, че "Позвънете" се сети да възроди традицията на някогашните турнири на "културните институции", които се провеждаха около 24 май и си бяха голяма забава. Колкото и трудно да ни е да се освободим от графиците си около работата, го правихме с голямо удоволствие и миналата година и сега, и се забавляваме много. И си помислете пак нямате ли някоя годишнина и през лятото, че в края на октомври бирата след мачовете не влиза така добре, не друго!"

Николай Караколев, телевизия "Варна":
"Турнирът "Позвънете къп" и мачовете в него са един от начините, по които хората в медиите могат да се позабавляват, като зарежат ежедневната си работа. Интригите между колегите биват забравяни, а дори споровете със съдиите и противниковите играчи по време на футболните двубои развеселяват обстановката на игрището и се харесват на публиката в залата. Като участник в тази интересна надпревара, аз се надявам и следващата година турнирът да се проведе за трети пореден път".

Източник: Ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).