Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
МСАТ спечели за втора година "Позвънете Къп"
Автор: Екип Varna24.bg 19:20 / 30.10.2008Коментари (0)907
©
Дузпи определиха финалистите и шампиона. Организаторите обещаха да правят два медийни турнира на година

Телевизия МСАТ за втора поредна година спечели турнира по минифутбол за журналисти за купата на вестник "Позвънете", който се проведе в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Победители обаче станаха абсолютно всички, които имаха възможността да участват в надпреварата, тъй като в трите дни на провеждането й се забавляваха изключително много. За празника допринесе също и отличното съдийство на Живко Димитров и Пламен Банков, както и всеотдайността на Деян Якимов-Джани, началник отдел "Обслужване и поддръжка" в ДКС, непропуснал нито миг от турнира.
Любопитното от последния ден на турнира е, че в четири от петте мача победителят бе определен след изпълнение на дузпи. Вечерта бе открита с полуфинала между МСАТ и радио "Дарик". Телевизионерите поведоха в резултата с ранен гол пре
©
Капитанът на МСАТ Краси Николов получава купата от собствениците на "Позвънете" Екатерина и Петър Дилови
з първото полувреме. Срещата вървеше към минимален успех, когато говорещата медия изравни. Така се стигна до изпълнение на дузпи. Двата тима показаха много точен мерник и се наложи да си бият по цели девет дузпи. В крайна сметка МСАТ успя да се поздрави с успех и да стигне до мача за титлата.
В другия полуфинал телевизия "Варна" и РТВЦ "Варна" изнесоха силен мач, но така и не можаха да си отбележат гол, въпреки многото създадени положения. Така и във втория двубой трябваше да бъдат изпълнени удари от бялата точка. В тях по-концентрирани бяха от регионалния телевизионен център, който си осигури място в мача за титлата.
След двата полуфинала се изигра демонстративен мач между отбора на Двореца на културата и спорта и сборен отбор от журналисти и приятели. Всички в залата бяха единодушни, че това бе най-красивият мач в турнира. Въпреки атрактивните изпълнения двата отбора не можаха да си вкарат гол и отново се стигна до изпълнение на дузпи,
©
Мениджърът на "Час Пик" Дидо Цветанов дава купата за Феър плей на вратаря на "Черно море" Мирослав Кунев
в които ДКС показа по-точен мерник и спечели.
Двубоят за третото място бе много оспорван. "Дарик" поведе в резултата, телевизия "Варна" успя да изравни, но в началото на втората част говорещата национална медия отново успя да поведе и не допусна изравняване до края, спечелвайки с 2:1 купата за трето място.
Финалната среща започна ударно за МСАТ. Миналогидшните шампиони поведоха още в третата минута на двубоя и водиха почти до края. Една минута преди последния съдийски сигнал обаче Атанас Славов успя да изравни резултата и прати мача в дузпите. При тях самият Славов застана на вратата на РТВЦ "Варна" и на три пъти бе на път да спаси дузпа, но топката все минаваше под плонжа му. Колегата му Краси Николов, който игра с тежка контузия в последния ден, инкасира по-малко голове и така отборът му спечели за втора поредна година "Позвънете Къп".
Освен купите за първите три отбора, организаторите връчиха три индивидуални пр
©
Атанас Стоилов от регионалния телевизионен център "Варна" бе избран за MVP на турнира
иза. За най-добър вратар бе определен Пламен Петров от "Дарик", който допусна най-малко голове в целия турнир - три. Голмайстор на надпреварата стана Галин Георгиев от РТВЦ "Варна" с пет попадения, а за най-полезен състезател бе определен неговият съотборник Атанас Славов. Дискотека "Час Пик" връчи своя награда за Феър плей, която бе присъдена на вестник "Черно море", заради жеста на тима да извади един от своите футболисти в двубоя срещу Сборния отбор, който бе само с пет души на игрището.
Собствениците на вестник "Позвънете" Екатерина и Петър Дилови останаха изключително доволни от провеждането на надпреварата и обещаха, че догодина турнирите ще бъдат два. След награждаването всички участници се почерпиха в клуб "Приятели", след което се преместиха в "Час пик", където се веселиха до ранни зори с музикалния коктейл на диджей Теди Джорджо.

Мнения за турнира

Николай Николов, Сборен отбор:
"За разлика от миналата година организацията бе доста по-добра от гледна точка на това, че нямаше забавяния, че нямаше някакви сериозни спорове между участниците в мачовете. Тези, които не уважиха турнира заради някакви свои убеждения и причини, не смятам, че са постъпили колегиално. Все пак, когато се прави нещо хубаво за медиите, е хубаво да постъпиш с увашение, иначе наистина не е колегиално. С нетърпение очаквам следващото издание на турнира, когато обмислям да направя един женски състав, с който да взривим публиката".

Хари Касабов, управител и главен редактор на вестник "Черно море":
"Винаги ще подкрепяме подобни инициативи с участие - физическо и морално. Поздрави към домакините на турнира. Наистина, в зала "Конгресна" се събрахме колеги и то не само от спортните отдели. В това беше най-голямата красота на състезанието. Очакваме с нетърпение следващото издание на надпреварата, което не на шега трябва да спечелим ние".

Красимир Николов, вратар на МСАТ:
"Адмирации, че шефовете ще продължат да поддържат тази инициатива. Браво, че ще бъде два пъти. Ние също ще се опитаме да помогнем с организацията, доколкото можем. Нивото на двубоите бе по-слабо от миналата година, но затова пък се получиха доста изненадващи резултати. Доволен съм, че въпреки някои ограничения, отново сме шампиони. Направихме от нищо нещо".

Боби Монтана, участник в демонстранивния мач:
"Позвънете Къп" беше една много истинска спортна проява. Турнирът представляваше една уникална симбиоза между проява на спортен хъс и спортсменско отношение. Тази идея трябва да бъде продължена и превърната в традиция. Варненските журналисти заслужават това".

Източник: вестник "Позвънете Новини"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: