Минимум 250 000 за всеки тим от ТВ правата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:29 / 30.10.2008
476
Около 600 хиляди лева ще получи шампионът на България за сезон 2008/09 от договора за телевизионните права, съобщи Валентин Михов след заседанието на Професионалната футболна лига вчера. За последния в класирането на "А" група пък са предвидени около 250 хиляди лева. Отделно от това Левски, ЦСКА, Литекс и Черноморец ще си разделят допълнително около 300 хиляди лева, тъй като имат електрическо осветление на своите стадиони и изнасят тежестта на програмните схема на телевизиите, които излъчват родните двубои.
Комисията за клубно лицензиране да мине под контрола на Професионалната футболна лига от следващия сезон поиска Валентин Михов. Според него, така най-добре ще се осъществява контрол върху изпълнението на критериите, тъй като организацията защитава правата на самите клубове и нито един от тях няма интерес да бъде ощетяван, ако колега му предлага лоши терени или условия по стадионите.
Михов отново призова държавата и институциите, от които зависи това, да улеснят процедурите за отдаване на базите за ползване на клубовете и добави, че повечето от президентите инвестират в момента лични пари без ясна переспектива за ефективното им управление.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).