Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Даниел Димитров: Рилецо е една от приятните изненади на първенството
Автор: Екип Varna24.bg 20:16 / 07.11.2008Коментари (0)370
©
Старши треньорът на Евроинс-Черно море Даниел Димитров очаква труден мач срещу Рилски спортист от петия кръг на българското баскетболно първенство. Двата тима се изправят един срещу друг утре от 17 ч. в зала "Христо Борисов" във Варна. Основният проблем пред Даниел Димитров е да възстанови състезателите си от здравия мач със сръбския Суис Лайън Таково от Балканската лига (бел.а. загубен със 73:85) и от пътуването след него, което бе през нощта на сряда срещу четвъртък и продължи 12-13 часа. поради тази причина той отмени днешната сутрешна тренировка и я замени с видеоразбор от срещата в Сърбия, а физическото занимание бе изместено следобед.
"Утре искам да имаме свежест и тонус, както физически, така и психически. За съжаление пътуванията до Македония и до Сърбия идват за нас два пъти-по-дълги в сравнение с останалите български участници в Балканската лига. Но такъв е спортът. Сега се настройваме за Рилски спортист, който е една от приятните изненади в първенството. В Самоков направиха сериозна селекция, разполагат с трима чужденци - двама сърби и един американец. Освен това имат един от най-силните млади състезатели от миналото първенството Иван Лилов, както и двама бивши баскетболисти на Черно море в лицето на Левен Белберов и Богдан Боев. Нормално е те да са амбицирани срещу нашия клуб, но това е част от играта", заяви пред "Позвънете Новини" Димитров.
Младият специалист определи Питърсън и Миркович като най-добрите състезатели на съперника. "Американецът, който е централен нападател, има много добра стрелба от разстояние. Бранко Миркович пък е мозъкът на отбора им", обясни наставникът на "моряците".
Димитров за пореден път няма да може да разчита на американеца Майкъл Ърл, но изрази задоволство, че останалите чужденци вече започват да се приспособяват към българския баскетбол. "Започват да разбират какво се иска от тях и го правят, което значи, че вървим в правилна посока. Дори треньорът на сръбския отбор Деян Миятович бе много впечатлен от качествата на Кори Макинтош (бел.а. американецът вкара 30 точки срещу Суис Лайън). Той не само бележи, ами и създава добри ситуации за своите съотборници. В мача със Суис Лайън проблемът ни беше именно, че не се възползваме от създадените от него ситуации", завърши Даниел Димитров, чийто тим има две победи и две загуби досега в шампионата.

Източник: Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: