Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Георги Мирчев: Тимът има ядро, но няма периферия
Автор: Екип Varna24.bg 20:19 / 19.11.2008Коментари (0)782
© impactpressgroup.org
Новият старши треньор на Спартак (Варна) Георги Мирчев проведе днес втората си тренировка с отбора, след което подписа едногодишен договор с клуба. Всички необходими документи са изпратени в Българския футболен съюз и няма да има пречки той да бъде на треньорската скамейка.
Бившият защитник на клуба призна, че ще направи всичко възможно, за да вдигне настроението в отбора за предстоящите две последни срещи от есенния полусезон на "А" група срещу Локомотив (София) в петък от 14 ч. и срещу Литекс следващата седмица. "Нормално е настроението да е минорно, не ме очарова това, което заварих. След двете тренировки обаче виждам, че нещата започват да си идват на мястото. На момчетата им стана ясно, че във футбола има много по-тежки ситуации и това, което е минало, няма как да се върне. Затова най-важен е предстоящия мач. Това е една игра", сподели пред "Позвънете Новини" Мирчев.
Той окачестви Локомотив (София) като един от най-добрите отбори у нас. "Представя се добре в последните години. На всеки в нашия тим му е ясно колко тежко ще е в петък, но нямаме друг избор. Имам доста информация за представянето на Спартак - гледал съм много мачове, разполагам и с немалък брой видеозаписи", добави младият наставник.
Досегашният треньор на Аксаково не пожела да разкрие каква ще е тактиката му в мача. "Според мен има два вида тактика - успешна и неуспешна. Ако бием значи е била правилна. Колкото до селекцията през зимата, със сигурност ще трябва да се привлекат поне 5-6 футболисти. Във всяка една от линиите трябват по 1-2 нови. Отборът има ядро, но му липсва периферия", коментира Георги Мирчев.
Той изрази и съжалението си относно контузията на Димитър Воденичаров, който извади рамото си днес. Веднага след инцидента на тренировката нападателят замина за София, където ще мине преглед при лекаря, който го възстанови от предишната му контузия в рамото. Има вероятност да се наложи Димитър да претърпи операция. Травмата увеличи кадровите проблеми, които има новият треньор на "соколите" Георги Мирчев. Срещу Локомотив (София) във Варна в петък той няма да може да разчита на двама от основните си футболисти в лицето на Велимир Иванович и Даниел Моралес, които са наказани. "Срещу Локото излизаме в малък, но както се казва - качествен състав. Проблемите са много, но смятам, че хората, които излязат на терена, ще покажат, че мястото им е в Спартак. В каквото и състояние да е, Спартак е едно име във футбола, което няма да бъде затрито. Страхувам се само да не излязат други кадрови проблеми до началото на срещата с Локомотив. В момента групата ни за мача е от 16 футболисти", заяви Мирчев.

Източник: Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: