Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Петромир Кънев е новият собственик на Спартак, обещава да строи стадион
Автор: Екип Varna24.bg 11:14 / 20.11.2008Коментари (0)2610
©
Общинският съветник от ДПС Иван Славков продаде Спартак-Варна на “Инфрастройпроект” ЕООД, докато пребиваваше в ареста, съобщава в днешния си брой вестник "Позвънете Новини". Това става ясно от договор за покупко-продажба на дяловете на “Барет ауто” ЕООД, с копие от който “Позвънете Новини” разполага. Сделката е осъществена на 11 ноември тази година, а Славков пребивава в следствения арест от 17 октомври. Продажбата става възможна заради издадено пълномощно близо месец по-рано. Любопитното в случая е, че Иван Славков е упълномощил Сава Савов в Турция. Това е станало на 8 октомври пред нотариуса от 21-ва нотариална кантора в Бурса Селахаттин Шахин. Не става ясно обаче защо Славков е упълномощил Савов да извърши сделката в чужда нотариална кантора, но е факт, че малко след като се прибра от Турция, общинският съветник бе арестуван.
Според текста в договора, който е подписан пред нотариус Янчо Несторов във Варна, дружеството е продадено за 5000 лева. Макар и да е фирма с минималния изискуем капитал, “Барет ауто” притежава 66% от “Спортен комплекс Спартак” АД. Останалите са на община Варна. От своя страна АД-то е собственик на 89% от Професионален футболен клуб “Спартак” Варна. Купувачът на клуба и спортния комплекс - Петромир Кънев, не е известен на широката общественост. Освен “Инфрастройпроект” той притежава “Канев Ентър Прайзес” ЕООД и 50% от ДЗЗД-то “Траката билд”. Там е съдружник със Станислав Дочев. В деня, в който сделката е изготвена, Кънев освобождава от отговорност Славков и сменя адреса на управление на “Барет ауто”. Така седалището на фирмата се мести на ул. “Генерал Колев” 76 във Варна, където се помещава и “Инфрастройпроект” ЕООД.

Новият собственик на мажоритарния дял в “Спортен комплекс Спартак” АД Петромир Кънев обеща да построи стадион на футболен клуб “Спартак”. Той заяви, че ще продължи политиката на старото ръководство по отношение на футболния клуб, заяви за “Позвънете Новини” Кънев. Той посочи, че с оглед на задаващата се финансова криза обаче, че инвестицията може и малко да се забави. Припомняме, че в края на миналата година доскорошният собственик на “Барет ауто” - общинският съветник Иван Славков заяви, че ще вложи чрез дружеството си между 10 и 12 млн. евро. Според неговите планове капацитетът на съоръжението трябваше да бъде за 10 000 зрители. Стадионът щеше да стане като на германския Волфсбург. Изграждането му се предвиждаше да започне точно след края на футболното първенство.Кънев посочи, че все още не е ясно откъде точно ще бъдат набавени средствата, за да се финансира спортното съоръжение. Той успокои и феновете, че рокади в клуба не предвижда. По думите му нямало да има и проблеми с издръжката на футболния тим. Всички тези въпроси щели да се обсъдят на събрания на Управителния съвет и Общото събрание на акционерите в дружеството. Целта е такова да се свика до края на годината. Все още обаче няма покана към акционерите за общо събрание.Кънев не пожела да коментира как точно е станала сделката за продажбата на тарашената от полиция компания на Славков. По думите му, подобни подробности не са от съществено значение. Той не уточни и дали заради ПФК “Спартак” е купил “Барет ауто”. Единственото, което Петромир Кънев категорично заяви, че е фен на отбора. С решение на Общински съвет-Варна в края на миналата година Кънев бе излъчен за представител на общината в Съвета на директорите (СД) на “Спортен комплекс Спартак” АД. Кънев заменя в управителния орган Валерия Ангелова, която доброволно пожела да го напусне. Общинската съветничка от БСП обаче отказа да коментира избора на Кънев, както и да посочи по чие предложение е излъчен той за член на СД.

Източник: разработка на в. "Позвънете"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: