Варна сигурен домакин на световното по волейбол за мъже

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:47 / 23.09.2016
2679
Пловдив няма да гледа на живо световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година, на което сме домакини с Италия. Това е станало ясно след края на европейското първенство за младежи до 20 години, което се проведе под тепетата и във Варна.

Пратениците на Европейската волейболна конфедерация (CEV) са категорични, че заради лошо осветление построената за 48 милиона лева зала "Колодрума" не е подходяща за волейбол, твърди в днешния си брой "7 дни спорт".

Заради това от Българската федерация по волейбол търсят резервен вариант. Четири български града ще приемат мачовете от световното първенство. София и Варна са сигурни с "Арена Армеец" и Двореца на културата и спорта.

Русе също е с големи шансове след построяването на "Булстрад Арена", а Бургас може да се дореди сред домакините, ако новото многофункционална зала там бъде построена навреме.

"Нямаме срокове да определим градовете домакини в България. Ние обаче сами си поставяме такива и това трябва да стане в рамките на следващите два месеца. Колкото по-бързо определим градовете, които ще приемат двубоите, толкова по-навреме ще започнем работата по цялостната организация", призна новият генерален секретар на БФВ Владимир Николов, който се е заел активно с организацията на домакинството на световното първенство.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).