Варненските вузове спорят за купа “8 декември”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:27 / 24.11.2008
466
Турнирите са в 4 вида спорт 

Турнири в 4 вида спорт са поредното предизвикателство към варненските вузове. От днес, 24 ноември, до неделя – 30 ноември, са състезанията от традиционната студентска купа “8 декември”. Организатори са отдел “Спорт” в община Варна и Обединените студентски съвети “Варненски университети”.

Във футболния турнир ще спорят 10 отбора, като с по два тима ще се представят Техническият университет, Икономическият университет, ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”, Медицинският университет и ВСУ “Черноризец Храбър”. Мачовете са на спортната площадка “Младост” в кв. Младост” от 24 до 26 ноември.

В турнира по баскетбол ще участват само мъжките отбори на ТУ, ИУ, МУ, ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” и Свободния. Срещите са от 25 до 27 ноември в салона на Медицинския.

Мъжките формации на същите 5 вуза и 4 дамски гарнитури – на МУ, ТУ, ИУ и ВСУ “Черноризец Храбър”, са заявили участие в турнира по волейбол. Мачовете са от 25 до 28 ноември в салона на Икономическия университет.

Сред най-атрактивните състезания по традиция е и турнирът по боулинг. Той е в МОЛ Варна и ще се проведе на 28 ноември от 17,30 ч. Всеки ВУЗ ще бъде представен от 20 състезатели, които пък ще сформират по 4 отбора.

ризьорите ще получат купи и медали, осигурени от община Варна. Комплексният победител пък ще прегърне специалната купа на “Час пик”. Церемонията по награждаването и официалното закриване е на 30 ноември от 22 часа в най-спортната дискотека на Варна – “Час пик”, където ще се вихри култовият водещ Теди Джорджо.
 




Източник: Отдел “Спорт”, община Варна


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).