Варна вече официално е домакин на Европейското в клас Фин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:25 / 25.11.2008
374

След подписването на договор между Българската федерация по ветроходство и Международната асоциация на клас Фин IFA, Варна вече официално е домакин на Откритото европейско първенство за мъже в олимпийския ветроходен клас Фин. Документът бе подписан в морската столица от президента на Българската федерация по ветроходство Станислав Касъров и президента на Международната асоцияция на Фин г-н Балаш Хайду. Така едно от трите най-важни състезания в календара на IFA през юбилейната за Фин 2009 г. ще се проведе във Варна от 21 до 29 август. „Разполагате с много добри експерти по организиране и провеждане на ветроходни прояви. Това бе първото, което наистина ме впечатли след разговорите с членове на УС на БФВ, с домакините от Черно море-Бриз и съорганизаторите от Порт Варна. Щастлив съм, че ще работя заедно и с избрания от УС на БФВ ръководител по провеждането на първенството г-н Росен Марангозов. Гаранция за нормалното провеждане и добра организация на Евро`2009 ми дава и подкрепата на Община Варна и кмета на града г-н Кирил Йорданов, с когото се срещнах лично. Той ме увери, че до края на юни 2009 г. базата ще бъде готова”, заяви преди отпътуването си г-н Хайду.

Договорът предвижда и провеждането на специализирани клиники за млади състезатели и треньори в клас „Фин”, седмица преди началото на Евро`09 във Варна. Шампионатът е открит и президентът на IFA гарантира участието на над 90% от световния елит в клас „Фин”, в това число състезатели и извън Европа.



Източник: Ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).