Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Варненски пилот посяга към титли от международни състезания
Автор: Екип Varna24.bg 18:29 / 27.11.2008Коментари (0)534
©
Християн Димитров е поканен да върви по стъпките на Себастиян Фетел, но още не е приел

Варненецът Християн Димитров, първият българин, победител в международно пистово състезание, е поканен да върви по стъпките на Себастиян Фетел от отбора на “Мюке Моторспорт” във “Формула BMW Европа”. Това е отборът, в който младият германец спечели първата си титла в състезанията с болиди, а в момента Ралф Шумахер е пилот на отбора на “Мюке” в DTM.

От “Мюке” желаят Димитров да кара за тях през следващия сезон на “Формула BMW” и след успешен сезон да премине във “Формула 3 Евросерии”, точно както “Мюке” предложиха и направиха с най-младия победител във Ф1 Себастиян Фетел.

Шампионатът на “Формула BMW Европа” е съпътстващ на стартовете на Ф1 в Европа и се предава в над 170 страни по цял свят. Формула 3 е категория, през която 17 от 20-те пилота във Ф1 са преминали.

Към младия българин има и друго второ предложение. То е да продължи кариерата си като пилот във “Формула Рено Швейцария” със собствения болид и отбор, но с техническата подкрепа на “Йенцер Моторспорт” - най-големия във “Формула Рено” и най-големият швейцарски частен отбор. Йенцер спечелиха убедително шампионата с 1-2 при пилотите и завършиха втори във “Формула Мастър” с Фабио Леймер. Топ пилотите на “Йенцер” от “Формула Рено” вече направиха своите първи тестове с болида от “Формула Мастър” на първите зимни тестове във Валенсия.

“Чувствам се поласкан от вниманието, което съм предизвикал с успехите си до момента в такива влиятелни хора от моторните спортове – каза Християн Димитров. - Те са участвали директно в кариерата на някои голями пилоти, затова този интерес е едно огромно признание за мен. Ще бъде трудно да направя избора си, защото всички стъпки оттук нататък стават много желани от мен, но и много скъпи. За съжаление, семейството ми не е в състояние да продължи да финансира напълно кариерата ми оттук нататък, затова участието ми за новия сезон зависи в голяма степен от  бъдещи партньори и спонсори. Убеден съм, че ако имам възможност да се състезавам във “Формула Рено Швейцария” или “Формула BMW Европа”, ще мога да спечеля нови победи и да заслужа вниманието на все повече тим босове."

Християн Димитров, първият българин, победител в състезание с болиди от международен пистов шампионат. Роден е във Варна. Християн Димитров е шампион за 2002 г. в българския картинг шампионат (10 победи от 12 старта). За да продължи кариерата си с автомобили, получава състезателен лиценз само на 14 г. от Италианската моторспорт федерация(ACI/CSAI). Получава правото да премине училището за пилоти на екс-Ф1 пилота Хенри Моро, където е отлично оценен от четирикратния победител в “Льо Ман” - Емануеле Пиро, и екс-“Ферари” Ф1 пилота Никола Ларини.

Източник: Ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: