Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Черно море отпадна за Купата след продължения
Автор: Екип Varna24.bg 16:38 / 03.12.2008Коментари (0)1878
© Михаил Дечев
Миньор надигра с 2:1 Черно море в последен мач от 1/16-финалите от турнира за Купата на България. Победителят бе определен след 120 минути игра, след като в редовното време мачът завърши наравно 1:1. Гостите от Варна откриха резултата в 10-ата минута чрез Александър Александров–Кривия. Домакините изравниха в 50-ата минута чрез Борислав Дичев, а победното попадение бе дело на Христо Господинов в 102-ата минута от дузпа. На 1/8-финалите Миньор ще се изправи срещу Видима-Раковски в Севлиево.
Гостите започнаха по-активно мача и можеха да открият резултата още в 4-ата минута. Миро Манолов бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но топката се отби в гредата. Само няколко секунди по-късно вратарят на домакините Иванов допусна елементарна грешка, но Манолов се забави и стреля неточно. В 10-ата минута Черно море откри резултата. Кривия прати топката в мрежата на домакините след прецизен прехвърлящ удар извън наказателното поле. В 27-ата минута домакините можеха да изравнят. Янкович получи добър пас, но от 10 метра фронтално срещу Илчев стреля право в ръцете на вратаря. Варненци бяха по-активни преди почивката, но така и не успяха да затвърдят преимуществото си с второ попадение.
Второто полувреме започна с добра атака на домакините, но Господинов стреля в аут. В 48-ата минути варненци също организираха отлична атака, но Манолов шутира извън вратата. В 50-ата минута Миньор изравни резултата. Дичев остана непокрит в наказателното поле на Черно море и със силен удар с левия крак преодоля Илчев за 1:1. Последваха силни минути за Миньор, но възпитаниците на Димитър Алексиев не бяха точни в завършващата фаза на атаката. Гостите разчитаха предимно на контраатаки, чрез които да стигнат до втори гол. "Моряците" можеха да решат всичко в редовното време, но удар с глава на Рикардо Андре бе отразен от Ивайло Иванов. Така мачът завърши наравно 1:1.
В края на първото продължение футболист на домакините бе фаулиран в наказателното поле и съдията Ристосков отсъди дузпа. Господинов не сгреши от бялата точка и изведе своя отбор напред в резултата – 2:1. Кривия също претендираше за дузпа в 116-ата минута, но такава не бе отсъдена. До края на продълженията Черно море се опита да наложи натиск, който обаче не доведе до нищо.

Миньор - Черно море    2:1 (след продължения)
Миньор: Иванов, Цветков, Василев, Дюлгеров, Миранда, Трифонов, Янкович (81 Станков), Петров (72 Руменов), Господинов (120 Мутафов), Ашимов, Дичев
Черно море: Илчев, Лазаров (20 Стоянов), Александров, Манолов, Александров-Кривия, Андре (1114 Фернандес), Юруков, Дяков, Петков (93 Д. Георгиев), Периш, Илиев
Голмайстори: Дичев (50), Господинов (102); Александров-Кривия (10)
Жълти картони: Господинов; Периш, Дяков, Александров-Кривия
Съдия: Христо Ристосков
Стадион "Миньор" - 2000 зрители

Още по темата: общо новини по темата: 3
03.12.2008
03.12.2008
10.11.2008






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: