Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Изявление и интервю на г-н Димо Момиров, председател на на съдийската комисия на БФС
Автор: Екип Varna24.bg 18:27 / 04.12.2008Коментари (0)530
© Ole-bg.com
Интервюто с Димо Момиров води Павлин Ботев от вестник “Дряново".

Вестник „Дряново”: Г-н Момиров, Вие сте един от най-важните футболни хора в България. Освен професионалния футбол обаче се интересувате и от аматьорския му вариант и посещавате футболни събития и от непрофесионалните футболни групи. Неотдавна Вие бяхте в Дряново, а именно на срещата от 12 кръг на първенството във В Северозападна аматьорска футболна група, в която нашите футболисти се наложиха с 3:2 над съседите си от Габрово в един интересен и оспорван мач. За първи път на тази среща във формат В групи бе разигран вариант на играта с публиката на Еврофутбол, най- вече поради заслугата на изпълнителния директор на ФК Локомотив Теди Джорджо. Какви са Вашите впечатления?

Димо Момиров: Аз съм възхитен от организацията и от публиката. Всичко беше на абсолютно професионално ниво и беше истинска наслада да се наблюдава тази среща и  играта с публиката, която повиши интереса, атрактивността и интригата. Според мен на организаторите на подобни събития трябва всячески да  се помага и техните усилия да се подкрепят на всички нива. Футболът не е само висша класа, той е и забавление и развлечение за всички хора – включително за жителите на малките градчета и селата. А кой знае къде ще се родят и откъде ще изгреят новите футболни звезди. Може би това ще се случи именно на такива места като Дряново....

Вестник „Дряново”: Разбрахме, че отново, съвместно с Теди Джорджо, работите по проекта за възстановяване на седалките на стадион Локомотив? Как се движат нещата там?

Димо Момиров: Ами да, този проект е към Държавната агенция за младежта и спорта и е на стойност 186 000 лв. Има голям шанс да бъде спечелен, ако разбира се общината в Дряново е благосклонна и отпусне полагащия й се финансов дял . Аз се надявам, че това ще се случи, защото резултатите от проекта  ще бъдат от полза за всички  любители на футбола в града ви.

Вестник „Дряново”: И накрая един не особено приятен въпрос. В последните седмици във футболно Дряново заваляха оставки. Първо оставка подаде вицепрезидентът на клуба Димитър Методиев, а сега го последва и изпълнителния директор Теди Джорджо. Вашият коментар?

Димо Момиров: Аз съм изненадан и безкрайно разочарован, защото и двамата са неуморни футболни хора и на тях трябва да им се помага всячески, както подчертах в началото на това интервю. Аз постоянно се виждам с Теди Джорджо и виждам, че той се разкъсва между Дряново и Варна, гори с футболните мъки и радости на ФК Локомотив, изминава хиляди километра месечно за да помага на най-популярния спорт в родното си Дряново и съм поразен, че подобни усилия не се оценяват подобаващо. В прав текст искам да кажа, че много неща в Дряново напоследък станаха възможни само на неговите лични връзки и приятелства. Аз го познавам и ценя като изключително деен и неуморен футболен човек и ми е жално когато подобни хора срещат неразбиране. Не познавам достатъчно вашия кмет, но бих му препоръчал да цени и уважава хора като тях, защото те са най-ценното за един малък град с неголеми финансови възможности. Надявам се, че въпросът с тези оставки ще бъде разрешен положително.

 

01.12.2008 г.

Гр. Варна
 



Източник: Ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: