Изявление и интервю на г-н Димо Момиров, председател на на съдийската комисия на БФС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:27 / 04.12.2008
530
Интервюто с Димо Момиров води Павлин Ботев от вестник “Дряново".

Вестник „Дряново”: Г-н Момиров, Вие сте един от най-важните футболни хора в България. Освен професионалния футбол обаче се интересувате и от аматьорския му вариант и посещавате футболни събития и от непрофесионалните футболни групи. Неотдавна Вие бяхте в Дряново, а именно на срещата от 12 кръг на първенството във В Северозападна аматьорска футболна група, в която нашите футболисти се наложиха с 3:2 над съседите си от Габрово в един интересен и оспорван мач. За първи път на тази среща във формат В групи бе разигран вариант на играта с публиката на Еврофутбол, най- вече поради заслугата на изпълнителния директор на ФК Локомотив Теди Джорджо. Какви са Вашите впечатления?

Димо Момиров: Аз съм възхитен от организацията и от публиката. Всичко беше на абсолютно професионално ниво и беше истинска наслада да се наблюдава тази среща и  играта с публиката, която повиши интереса, атрактивността и интригата. Според мен на организаторите на подобни събития трябва всячески да  се помага и техните усилия да се подкрепят на всички нива. Футболът не е само висша класа, той е и забавление и развлечение за всички хора – включително за жителите на малките градчета и селата. А кой знае къде ще се родят и откъде ще изгреят новите футболни звезди. Може би това ще се случи именно на такива места като Дряново....

Вестник „Дряново”: Разбрахме, че отново, съвместно с Теди Джорджо, работите по проекта за възстановяване на седалките на стадион Локомотив? Как се движат нещата там?

Димо Момиров: Ами да, този проект е към Държавната агенция за младежта и спорта и е на стойност 186 000 лв. Има голям шанс да бъде спечелен, ако разбира се общината в Дряново е благосклонна и отпусне полагащия й се финансов дял . Аз се надявам, че това ще се случи, защото резултатите от проекта  ще бъдат от полза за всички  любители на футбола в града ви.

Вестник „Дряново”: И накрая един не особено приятен въпрос. В последните седмици във футболно Дряново заваляха оставки. Първо оставка подаде вицепрезидентът на клуба Димитър Методиев, а сега го последва и изпълнителния директор Теди Джорджо. Вашият коментар?

Димо Момиров: Аз съм изненадан и безкрайно разочарован, защото и двамата са неуморни футболни хора и на тях трябва да им се помага всячески, както подчертах в началото на това интервю. Аз постоянно се виждам с Теди Джорджо и виждам, че той се разкъсва между Дряново и Варна, гори с футболните мъки и радости на ФК Локомотив, изминава хиляди километра месечно за да помага на най-популярния спорт в родното си Дряново и съм поразен, че подобни усилия не се оценяват подобаващо. В прав текст искам да кажа, че много неща в Дряново напоследък станаха възможни само на неговите лични връзки и приятелства. Аз го познавам и ценя като изключително деен и неуморен футболен човек и ми е жално когато подобни хора срещат неразбиране. Не познавам достатъчно вашия кмет, но бих му препоръчал да цени и уважава хора като тях, защото те са най-ценното за един малък град с неголеми финансови възможности. Надявам се, че въпросът с тези оставки ще бъде разрешен положително.

 

01.12.2008 г.

Гр. Варна
 



Източник: Ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).