Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Пускат свободен вход за дербито Евроинс-Черно море – Левски
Автор: Екип Varna24.bg 17:17 / 16.12.2008Коментари (0)410
©
Варненци наточени да изповядат убедително сините, зрителите ще получат много награди

Вечното дерби на българския баскетбол между Черно море и Левски този път е във Варна и ще се играе в събота от 17 ч. зала Христо Борисов. За епичния мач ръководството на домакините пуска свободен вход. Подготвени са и много изненади за зрителите. Четири баскетболни топки ще бъдат хвърляни из залата, който ги хване участва в голямата битка за 1000 лв., които се полагат на вкаралия кош от центъра. Допълнително 20 фланелки на Морето предстои да зарадват феновете на играта с оранжева топка. Запалянковците ще получат подаръците си лично от играчите на легендарния варненски клуб.Отборът се нуждае от истинска, сърдечна подкрепа. Варненската публика може да я осигури. Пълна зала и баскетболна атмосфера ще смаже сините още преди да излязат за мача, обясни изп.-директор на клуба Борислав Ташев.

Зам.-председателят на Евроинс-Черно море Симеон Варчев беше категоричен, че сега е убеден в качествата на момчетата в отбора. Преди казах, че имаме най-силните баскетболисти от 2000-ата година насам. Сега вече се надявам, че сме изградили и отбор. Срещата с Левски е рубиконът за нашия тим. Преодолеем ли го успешно, зимуваме втори преди подновяването на мачовете през януари. В Плевен се затвърди впачатлението, че можем да играем срещу всеки. Направихме силни 28 минути, в които диктувахме условията на терена. Сега трябва да играем още по-силно и да не позволим на Левски да се измъкне, заяви треньор №1 на ХХ век и добави, че спонсорът Асен Христов преживява емоционално всичко, случващо се в отбора. “Той не е просто спонсор, а човек, който живее с играта”, разкри г-н Варчев.

Наставникът на Евроинс-Черно море Даниел Димитров също иска максимално раздаване и повече ефективност във всички фази на играта.В Балканската лига играхме добре, но често само по 20 минути. Това не е достатъчно. Левски идва без Васил Евтимов, но предстои мач, който е дерби и има друга логика. Това е големият дразнител, разполага с петима национали и цял щаб, който помага в представителния ни тим. Освен качества имаме нужда и от психика, тя ще реши изхода на срещата, аргументира се младият треньор.

Той благодари на Симеон Варчев за оказаната подкрепа в Плевен. Без него можеше да изтървем успеха срещу Спартак. Опитът и знанията му бяха безкрайно полезни, добави Даниел Димитров.

За моряците има и допълнителен стимул да съборят сините: второто място им позволява да избегнат ЛУКойл-Академик в схемата на турнира за Купа България”.

Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: