Пускат свободен вход за дербито Евроинс-Черно море – Левски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:17 / 16.12.2008
410
Варненци наточени да изповядат убедително сините, зрителите ще получат много награди

Вечното дерби на българския баскетбол между Черно море и Левски този път е във Варна и ще се играе в събота от 17 ч. зала Христо Борисов. За епичния мач ръководството на домакините пуска свободен вход. Подготвени са и много изненади за зрителите. Четири баскетболни топки ще бъдат хвърляни из залата, който ги хване участва в голямата битка за 1000 лв., които се полагат на вкаралия кош от центъра. Допълнително 20 фланелки на Морето предстои да зарадват феновете на играта с оранжева топка. Запалянковците ще получат подаръците си лично от играчите на легендарния варненски клуб.Отборът се нуждае от истинска, сърдечна подкрепа. Варненската публика може да я осигури. Пълна зала и баскетболна атмосфера ще смаже сините още преди да излязат за мача, обясни изп.-директор на клуба Борислав Ташев.

Зам.-председателят на Евроинс-Черно море Симеон Варчев беше категоричен, че сега е убеден в качествата на момчетата в отбора. Преди казах, че имаме най-силните баскетболисти от 2000-ата година насам. Сега вече се надявам, че сме изградили и отбор. Срещата с Левски е рубиконът за нашия тим. Преодолеем ли го успешно, зимуваме втори преди подновяването на мачовете през януари. В Плевен се затвърди впачатлението, че можем да играем срещу всеки. Направихме силни 28 минути, в които диктувахме условията на терена. Сега трябва да играем още по-силно и да не позволим на Левски да се измъкне, заяви треньор №1 на ХХ век и добави, че спонсорът Асен Христов преживява емоционално всичко, случващо се в отбора. “Той не е просто спонсор, а човек, който живее с играта”, разкри г-н Варчев.

Наставникът на Евроинс-Черно море Даниел Димитров също иска максимално раздаване и повече ефективност във всички фази на играта.В Балканската лига играхме добре, но често само по 20 минути. Това не е достатъчно. Левски идва без Васил Евтимов, но предстои мач, който е дерби и има друга логика. Това е големият дразнител, разполага с петима национали и цял щаб, който помага в представителния ни тим. Освен качества имаме нужда и от психика, тя ще реши изхода на срещата, аргументира се младият треньор.

Той благодари на Симеон Варчев за оказаната подкрепа в Плевен. Без него можеше да изтървем успеха срещу Спартак. Опитът и знанията му бяха безкрайно полезни, добави Даниел Димитров.

За моряците има и допълнителен стимул да съборят сините: второто място им позволява да избегнат ЛУКойл-Академик в схемата на турнира за Купа България”.

Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).