Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Румяна Нейкова безапелационно стана спортист №1 на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 19:44 / 16.12.2008Коментари (0)545
©
Румяна Нейкова е спортист на Варна за 2008 г. Както се и очакваше, единствената олимпийска шампионка на България от игрите в Пекин това лято спечели традиционната анкета на варненските спортни журналисти. От възможните 290 т. в допитването Руми събра 287! Нейкова не бе посочена за №1 в десетката само в 1 анкетна карта.
Според приетия тази година от спортните журналисти статут на анкетата следващите 9 спортисти, подгласници на победителката, ще бъдат обявени по азбучен ред, без да се съобщава събраният от тях брой точки.
В допитването участваха рекорден брой представители на медиите - 29. Анкетираните - в една или друга степен, са следили спортния живот на Варна през годината и постиженията на спортистите.
Освен журналисти от местните печатни издания, радиа и телевизии своя вот са дали и кореспонденти на национални агенции и столични издания. В анкетата са участвали представители на 8 печатни медии, 1 радио, 3 телевизии, 1 национална информационна агенция и 6 журналисти на свободна практика.
Номинирани от спортните клубове бяха 45 спортисти от 14 различни вида спорт. В допитването съобразно регламента всеки от журналистите имаше право да подрежда в десетката и спортисти, неноминирани от клубовете. Този регламент позволи точки в анкетата да получат още шестима спортисти.
Съобразно набрания брой точки за отбор на Варна в колективните спортове е определен футболният тим на "Черно море". Той има 23 първи места в допитването. Гласове получиха още ХК "Локомотив Металекс Билд" (мъже и жени).
Отбор на Варна в индивидуалните спортове е ТК "Черно море-Елит" с 15 първи места във вота. Точки получиха още СКТМ "Корабостроител `92-Булярд", СКТМ "Комфорт" и женският тим на СК "Джет" по аерокикбокс.
Резултатите от вота бяха обработени от комисия в състав: Боян Атанасов (началник отдел "Спорт" в община Варна), Георги Арнаудов (експерт в отдел "Спорт" в ообщина Варна) и спортните журналисти Александър Гълъбов, Богомил Йовчев, Митко Апостолов и Юлиян Атанасов.
Протоколът е подписан от всички. Този документ, както и разпечатката с вота на всички участници в анкетата, ще бъдат на разположение за справка в отдел "Спорт" на общината. Съобразно приетия статут поименните резултати от вота на всеки участник в анкетата няма да бъдат оповестявани в медиите. Това се прави по две причини. Първо, за да бъдат избегнати евентуални конфликти за място в десетката поради обявяване на подгласниците по азбучен ред, а не съобразно точките. Защитават се и интересите на журналистите, на които се спестяват конфликти с клубове и треньори. Всеки заинтересован спортист или треньор е в правото си да прегледа вота в отдел "Спорт" на общината.   

 

Голямата десетка на 2008 г.
1. Румяна Нейкова (академично гребане) - 287 т.
Владимир Урумов (вдигане на тежести)
Григор Димитров (тенис)
Димитър Илиев (муайтай)
Захари Дамянов (киокушин)
Ирина Константинова (ветроходство)
Пепа Мавродиева (ветроходство)
Светослав Нейчев (свободна борба)
Станчо Станев (ушу)
Стелиян Георгиев (сумо)

Източник: Ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: