Станислав Стоянов: Искаме медали и евротурнири

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:41 / 18.12.2008
1008
Един от капитаните на Черно море Станислав Стоянов изпраща една от най-успешните си години със зелено-белия екип. Именно той излезе на сцената на МОЛ Варна, където на официална церемония Черно море спечели приза за отбор №1 на 2008 г. във Варна.

- Станиславе, в края на годината е време за оценки на това, което сте постигнали. Каква бе 2008 г. според теб?
- Определено това бе една много добра година за нас. Направихме силни мачове в турнира за Купата на България през миналия сезон. След това се представихме много добре и в шампионата - завършихме на 5-о място. В евротурнирите всички знаят докъде стигнахме. А още по-радващо е, че след есенния полусезон сме 4-ти. Като цяло определям годината като много силна за Черно море.
- Счупихте доста рекорди...
- Това само може да ни радва. Естествено, всички надяваме през 2009 г. да подобрим още повече представянето си да счупим нови рекорди.
- На какво най-вече може да се отдаде силното представяне на отбора през 2008 г.?
- В Черно море има страхотна организация. Отборът ни е много силен. Не бива да забравяме и подкрепата на феновете ни.
- Въпреки успешната изминаваща година не може да няма нещо, за което да съжаляваш?
- Има, разбира се. Яд ме е, че изпуснахме да спечелим точки в лесни на пръв поглед мачове. Говоря за двубоите с Беласица в Петрич, с Черноморец във Варна и срещите в Пловдив. Най-много съжалявам обаче, че не успяхме да продължим в турнира за Купата на България. Това беше най-нелепата ни загуба. В крайна сметка монетата има две страни - след отпадането от Купата ще можем да се концентрираме в мачовете от първенството.
- В коя от срещите Черно море се представи най-силно според теб?
- Две мнения няма - това е двубоят с Щутгарт в Германия. Играхме фантастично. Бяхме на няколко минути да изхвърлим германците и да поднесем сензацията в турнира за Купата на УЕФА. Все пак не ни достигна опит и направихме 2:2.
- Не знам дали е от твоята компетенция, но от какви нови попълнения се нуждае Черно море?
- Като футболист няма как да коментирам. Като част от колектива обаче мисля, че един-двама качествени играчи в средата на терена и нападението ще ни вдигнат нивото. 
- Какво си пожелаваш да постигнете през идната година?
- Най-вече да попаднем в призовата тройка на шампионата и да спечелим медали. Евротурнирите също са ни приоритет.



Източник: Калоян Златков


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).