Тити Папазов: Черно море е фаворитът срещу Левски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:10 / 18.12.2008
481
Наставникът на баскетболния Левски Константин Папазов заяви, че Евроинс-Черно море е фаворит в мача между двата отбора. Както е известно, варненци приемат "сините" в събота от 17 ч. в зала "Христо Борисов" в последен двубой за годината. "Очаквам да стане много интересен мач. След двете изненадващи загуби от Ямбол и Спартак (Плевен), Черно море играе може би най-добрия баскетбол в последния месец. Това няма как да не ме притеснява. Моята основна цел е да спечелим. Знам, че няма да е никак лесно, но приказки от сорта, че трябва да се страхуваме от Черно море не трябва да ни стряскат. Давам си реално сметката, че ни предстои може би най-тежкото гостуване", каза за "Позвънете Новини" Тити Папазов.
Наставникът смята, че двата отбора няма с какво да се изненадат. "Познвам много добре треньора на Черно море Даниел Димитров. Работили сме доста дълго време заедно. Сигурен съм, че има неща, които е видял от мен. Също така има и голямото щастие да работи със специалист като Симеон Варчев. Всеки от нас ще се опита да изненада с нещо колегата си, но не ми се вярва да стане. С баскетболистите ми сме гледали абсолютно всички мачове на Черно море. Факт е, че отборът на Варна има много добра селекция. Към Черно море се присъединиха четирима чужденци, които вдигнаха нивото на отбора. Според мен ръководството направи един много точен и верен избор с привличането им", добави Папазов.
Помощник-треньорът на националния отбор смята, че публиката във Варна ще е основното оръжие на Черно море. "Зрителите в морската столица разбират от баскетбол. Те знаят кога точно да подкрепят отбора си. Варненската публика винаги е имала присъствие в класирането и успехите на Черно море. През последните 15 години Варна е като баскетболен свят. Този град е произвел най-много играчи за бългаския баскетбол. Черно море е доказал, че и без пари може да вади най-качествените играчи", отсече Тити Папазов.
Според младия специалистя първенството през тази година е по-интересно от минали години. "Лукойл както винаги е фаворит за шампион в първенството и финалист за Купата на България. Все пак през този шампионат "студентите" не са толкова далеч от отборите, които ще се борят за медалите. Визирам Левски, Спартак (Плевен), Черно море и Рилски спортист. Големите амбиции могат да доведат до големи резулатати. Всеки от тези отбори ще иска да открадне нещо от Лукойл. Вероятноста някой да излъже "студентите" за Купата е по-голяма, защото там се играе един мач, а в първенството се играят повече срещи", завърши Константин Папазов.

Източник: Александър Георгиев, в-к "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).