Даниел Димитров: Поемам цялата отговорност за загубата!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:25 / 22.12.2008
560
Наставникът на баскетболния клуб Евроинс-Черно море Даниел Димитров днес депозира молба за напускане. В мотивите за оставката си спецът поема отговорността за слабата игра на отбора му срещу Левски, която доведе до загуба с 56:78 в зала "Христо Борисов" в събота. Преди това обаче отборът записа много добро представяне, като победи "сините" и Спартак (Плевен) като гости и ще зимува на трето място във временното класиране на Националната баскетболна лига.
"Аз имам претенции да се чувствам като отговорен и морален човек. Така че след тази загуба бях длъжен да подам оставката си. Нямаме право да играем по такъв начин пред пълна зала и да разочароваме така феновете. Добре, че входът беше свободен. В противен случай трябваше да връщаме пари на хората. Аз съм последният човек, който е предполагал, че ще вкараме само 56 точки на Левски. Играли сме и срещу по-силни съперници, особено в Балканската лига, и не сме се представяли толкова слабо. За това се чувствах длъжен да предприема този ход. Просто моето мислене като човек е такова. Поемам цялата отговорност за загубата от Левски", сподели пред "Позвънете Новини" Димитров.
Ръководството на отбора ще реши дали да приеме оставката на младия специалист между Коледа и Нова година. Зам.-председателят на клуба Симеон Варчев призна, че президентът Асен Христов е в чужбина и когато се върне ще бъде взето решението. Треньор №1 на Варна на ХХ век призна, че ще сподели мнението си единствено пред Христов, чието ще е крайното решение за бъдещето на наставника.
От днес на обяд баскетболистите са разпуснати в почивка. Те се събират за първа тренировка отново на 26 декември, ден след Коледа. Чужденците в отбора са получили по-дълга почивка. Желко Бойович, Майкъл Ърл, Атила дос Сантош и Кори Макинтош ще се присъединят към своите съотборници на 30 януари.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).