Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Националките по баскет загубиха квалификацията срещу Украйна в Русе
Автор: Екип Varna24.bg 21:14 / 04.01.2009Коментари (0)273
Дамският национален отбор по баскетбол започна със загуба от Украйна допълнителните квалификации за Евробаскет 2009 в Латвия. Тази вечер в зала "Дунав" в Русе възпитаничките на селекционера Николай Боруков отстъпиха със 76:81 в първи мач от група "А" на надпреварата. Следващият двубой на нашите е на 10 януари като гост на Германия.

Ноел Куин бе най-резултатна за България при дебюта си за тима с 19 точки, 4 борби и 5 асистенции, Гергана Брънзова добави 18 точки и 4 борби, а Гергана Славчева се отличи с 15 точки, 4 борби и 1 асистенция.

Олександра Горбунова направи "дабъл-дабъл" с 22 точки и 11 борби, Бирюк добави 16 точки, а Дубровина се отличи с 10 точки, 3 борби и 4 асистенции за успеха на Украйна.

Двубоят не започна добре за българския състав, който губеше след първите минути с 3:7, а впоследствие и с 5:10. Силна игра на Ноел Куин и Гергана Брънзова почти заличиха аванса на гостенките до 9:10, но впоследствие тимът на Украйна отново излезе напред с 6 точки за 15:9. Състезателките на Володимир Брюкховетский демонстрираха много точен мерник от далечно разстояние, с което в началото спечелиха известно надмощие. Началото на обрата даде 185-сантиметровото американско крило с български паспорт Ноел Куин. Бившата състезателка на Минесота Линкс вкара от средно разстояние за 11:15, а след това много добро включване направи и Катя Димитрова. След пробив на гарда резултатът вече бе 13:15. Отново два успешни наказателни удари на Куин, 2 минути преди края на частта, доведоха нещата до равенство от 15:15. В самия край на първите 10 минути пък Гергана Брънзова бе точна за 18:15 в полза на българките.

Във втората четвърт нашите демонстрираха много добра игра в защита, което им позволи не само да поддържат крехката разлика, но и в един момент да я увеличат. Много добро включване направи крилото на италианския Пуул Комензе Гергана Славчева, която бе в основата на силната втора част. Българките поведоха с 28:20 след два точни изстрела от фауллинията на Славчева, а впоследствие добра игра на Топалова и тройка на Зорница костова, 4,17 минути преди края. изведоха тима на Николай Боруков до 12 точки аванс за 36:24. В следващата минута и половина множество грешки на състава доведоха до серия от 5-0 за Украйна. Независимо от това отново Славчева бе точна на три пъти от линията на наказателния удар 2,24 минути преди края, правейки преднината на България 10 точки за 39:29. Украинките отново намалиха дефицита на 6 точки за 42:36 след добра стрелба от далечно разстояние. В крайна сметка тройка на Славчева, 2 секунди преди края на полувремето фиксира резултат от 45:36 в полза на България след 20 минути игра.

В третата част българският тим поддържаше разликата между 9-10 точки, но постепенно украинките започнаха да намаляват дефицита. Груби грешки на нашия тим в двете фази и добра игра на Дубровина и най-вече резервата Шчепатина направиха всичко възможно да върнат гостенките в мача. По-малко от три минути преди края Украйна поведе с 57:56, обръщайки развоя на събитията на терена. Ивелина Вранчева върна две точки след успешни наказателни удари, но отново добро представяне на Шчепатина и Горбунова позволи на Украйна да излезе с 6 точки напред за 64:58. Тройка в последната секунда на Горбунова направо съкруши българския състав, правейки преднината на украинките 8 точки за 67:59.

Трагичната игра на българския тим продължи с пълна сила и в последната четвърта част. Отборът на Николай Боруков изпитвашре сериозни проблеми в нападение и най-вече в организацията на играта. Гостенките водеха със 74:63, близо 7 минути преди края, но тройка на Ноел Куин върна надеждите на българския състав при 66:74. Нашите затегнаха защитата и това даде ефект. Куин намали дефицита на 7 точки след 1 успешен от 2 наказателни удари за 67:74. Горбунова отново бе точна за Украйна в следващата атака и направи резултата 76:67. Българският отбор заложи на стрелба от далечно разстояние в последните минути, но това не донесе успех. Два коша на Петева намалиха преднината на гостите на 6 точки за 72:76, 02:18 минути преди края. В оставащото време българският тим бе тотално надигран в подкошието и независимо от 4-те безответни точки на Гергана Бръзнова в последните секунди в крайна сметка България отстъпи със 76:81.

Източник: Sportal.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: