26 футболисти почнаха подготовка с Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:40 / 12.01.2009
1023
26 футболисти се явиха на първата тренировка на Черно море днес. Трима от тях са нови, а един е на проби. Тези, които подписаха договори, са вратарят Илко Пиргов, латвийският защитник Станислав Пихочис, и нападателят Георги Какалов. Контрактите им са дългосрочни, като са направени така, че по всяко едно време да могат да бъдат разтрогнати по взаимно съгласие, по вина на клуба или на състезателя. Друг латвийски футболист - Олег Маласенокс, ще изкара проби в отбора. Той играе като десен външен полузащитник, на 22 години е и за последно е обличал екипа на Юрмала. С тези играчи селекцията в отбора може да се смята за приключила. Късно снощи във Варна кацнаха португалецът Рикардо Андре и бразилецът Жовалдир Ферейра-Периш, които ще се присъединят към тренировките на тима утре.
Клубът ще се раздели с четирима от досегашните си футболисти. "Георги Андонов не е при нас. На него и на Петьо Костадинов им търсим отбори и по всяка вероятност няма да са част от Черно море през пролетния полусезон. Това се отнася още за Атанас Пашкулев и Марио Георгиев, засега", обясни на пресконференция старши треньорът на варненци Никола Спасов.
През първите две седмици от зимната си подготовка "моряците" ще провеждат тренировките си в гората на Златни пясъци, пясъка на Албена, фитнес залата, изкуственото игрище в Аспарухово и залата в Албена. "В залите ще правим футболните тренировки, докато станат по-подходящи терените за работа. На 31 януари ще направим първата двустранна игра. На 4 февруари гостуваме на Фарул в Констанца за сериозна контрола и се пускаме на турнира в Албена до 13 февруари. След надпреварата ще направим още една контрола с Каликара преди първенството, най-вероятно в Албена. Към края на турнира ще имаме още една сериозна среща. Ще се включим в първенството с 6-7 проверки", обяви Спасов.
Той призна, че е доволен от функционалното състояние на своите футболисти след единия месец почивка. "Правихме медицински тестове в четвъртък и петък. Всички са в много добро състояние. Не сме преглеждали единствено чужденците, които ще минат в четвъртък. Първата тренировка мина нормално и съм много доволен от момчетата", сподели 50-годишният старши треньор.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).