Играч на МАГ удря съдия, може да го накажат за една година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:03 / 18.01.2009
726
Отборът на МАГ записа две победи през уикенда в мачове от държавното първенство на България по футзал. В единия двубой обаче бившият футболист на Черно море Явор Софрониев удари без топка рефера Траян Енчев и е застрашен от едногодишно наказание. "При една ситуация реферът си затвори очите и подмина явен фаул за нас. Явор го попита защо не го е свирил, а съдията веднага му вдигна втори жълт картон и го изгони. Явор не си сдържа нервите и му удари шамар. Сега очакваме да разберем колко дълго ще бъде наказанието му", заяви за "Позвънете Новини" наставникът на МАГ Тодор Каменов.
Делегатът на срещата Тодор Праматаров пък бе категоричен, че Софрониев е ударил на рефера не шамар, а юмрук в областта на ухото. Любопитното е, че Енчев свири срещата още няколко минути, след което връчи свирката на третия съдия. "Попитах го дали може да свири, а той каза, че се чувства добре и ще продължи. След 4-5 минути обаче дойде и каза, че не се чувства добре, като неговите задължения се поеха от Мартин Балулов", каза Праматаров.
Бившият голмайстор на "А" група е описал случая подробно, като предстои Дисциплинарната комисия да реши какво ще е наказанието на Софрониев. Според делегата, не е изключена дори двегодинша санкция, тъй като Енчев най-вероятно си е извадил медицинско.
Членът на комисията по футзал към Българския футболен съюз Петър Петров потвърди, че санкцията ще е сериозна. "Софрониев е ударил съдията и със сигурност ще бъде наказан. Независимо колко е силен, удар срещу съдия автоматично ти носи наказание за една година", обясни Петров.
В двубоя с Академика, в който се случи инцидентът, Явор Софрониев вкара три гола, а МАГ победи с 6:4. Останалите попадения бяха дело на наставника Каменов, Христо Димитров и вратаря Антон Панайотов, който бе точен от дузпа. Днес "магьосниците" записаха още един успех - с 8:2 над ФК "Г". Точни в тази среща бяха Тошко Каменов (3), Калоян Димитров (2), Йордан Пенев, Калоян Керанов и Цветомир Димитров. "Направихме първата крачка. Трябва да продължим с такава игра в останалите мачове във Варна и съм сигурен, че ще влезем във финалната четворка на първенството", каза Каменов.

Източник: Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).