Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
МФК Варна с две победи, Одесос бие МАГ
Автор: Екип Varna24.bg 20:30 / 25.01.2009Коментари (0)847
© Ole-bg.com
Вицешампионът на България по футзал МФК Варна продължи победния си ход в настоящото първенство. Тимът на Веско Бранимиров записа две победи в двата си мача през уикенда от държавната надпревара. В събота неговите състезатели разгромиха русенския Миринекс с 8:1. Три гола за успеха вкара Благовест Марев, по два пъти точни бяха Диян Делев и Георги Георгиев, а едно попадение реализира Бойчо Марев. Вчера непобеденият досега минифутболен клуб се справи и с втория във временното класиране Одесос-Дастимакс (Варна). Вицешампионите поведоха с 3:0 след две попадения на Бойчо Марев и едно на Благовест Марев. За одесосци се разписа вратарят Костадин Иванов от дълга дузпа. Любопитното е, че преди това същият пропусна друга дълга дузпа, а през втората част Симеон Христов нацели гредата от фаул. Страстите в двубоя се нажежиха 10-ина минути преди края, когато съдията Петър Стоянов показа директен червен картон на вратаря на МФК Варна Исмет Хаджиев за игра с ръка извън наказателното поле. Той и съотборниците му скочиха бурно да искат обяснение от рефера, като стражът едва бе удържан от Веско Бранимиров и останалите от щаба. В крайна сметка реферът втрещи всички като изгони на трибуните умиротворителя в ситуацията Бранимиров. За два жълти картона бе изгонен и Милен Стефанов от Одесос.
Неговият отбор се утвърди на второто място, след като в събота записа изключително важна победа над съгражданите си от МАГ. Още в 10-ата минута възпитаниците на Пенко Златев и Цецо Миланов водиха с 4:0, след като Бойко Косев-Бобеца и Тихомир Иванов се разписаха по два пъти. В самия край на полувремето Христо Димитров и Йордан Пенев се разписаха за 4:2. През втората част Одесос покачи на 5:2 чрез Милен Стефанов, играещият треньор на "магьосниците" Тошко Каменов се разписа от дълга дузпа за 5:3, а крайното 6:3 оформи Калоян Цветков.
Днес МАГ победи почти безпроблемно с 8:4 Миринекс. Три гола вкара Тошко Каменов, по два пъти точни бяха Йордан Пенев и Христо Димитров, а веднъж се разписа Вальо Станчев. С успеха отборът на Красен Кралев се изкачи на пета позиция, на три точки след четвъртия Академика. Каменов обеща отборът му да направи всичко възможно да играе във финалната четворка след края на редовния сезон.
Мачовете в зала "Владислав" бяха изгледани от националния селекционер по футзал Венци Гаврилов.
През другата седмица държавното първенство е в почивка, тъй като националният отбор на България ще играе две контролни срещи преди европейските квалификации във Варна от 19 до 22 февруари. Седмица след това на МФК и МАГ в морската столица гостуват Надин и Левски-София Запад. Одесос пък приема Векта на 7 февруари.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: