Енерджи-Калиакра победи Спартак (Вн) с 3:1

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:23 / 25.01.2009
1089
Женският волейболен отбор на Енерджи-Калиакра (Каварна) победи Спартак-Интерком груп (Варна) в последен мач от 9-ия кръг на женското първенство. Възпитаничките на Евгени Петков спечелиха с 3:1 (20:25, 17:25, 25:23, 17:25) пред погледа на около 100 зрители в зала "Спартак" в морската столица. Мачът може да се определи дори като варненско дерби, тъй като целият състав на каварненки е от момичетата, станали шампионки през 2006 г.
Двубоят започна отлично за гостенките и те набързо поведоха с пет точки - 10:5. Спартак направи всичко възможно да се върне в гейма, но опитноста на волейболистките на Енерджи си каза думата и те спечелиха с 25:17. През втората част каварненки играха много силно и само за 15 минути пречупиха младите момичета на Кремена Трифонова с 25:17. В третия гейм Спартак започна много добре и успя да дръпне с 4 точки на първата техническа пауза. До края на частта варненки показваха страхотни отигравания, които им помогнаха да победят с 25:23 и да се върнат в мача. В четвъртия гейм гостенките стартираха отлично и след много добри изпълнения на Ралица Колева, Виктория Викторова и Дияна Филипова поведоха с 16:11. До края на частта Енерджи нямаше никакъв проблем и спечели с 25:17.
"Бихме се сами заради наши индивидуални и непредизвикани грешки. Нашите момичета обаче бяха затруднени при изпълнението на начален удар, защото зад тях имаше хора и нямаха възможност да се засилят и направят изпълнение с отскок", каза Кремена Трифонова.
Последната изрази задоволство от игровото поведение на състезателките си. "Получиха се първо темпо и пайп, за което работим вече 5 месеца, а в центъра и зона 4 имахме превъзходство. Допуснахме слабости на блок и в атаката, което е нормално за 18-годишни момичета", добави треньорката.
Според Трифонова, най-новото попълнение на отбора - сръбкинята Уна Пайович, се е вписала в концепцията. "Даде това, което очаквахме в атака и на блок. Уна дойде три дни преди срещата и пътува 18 часа. Направи едва-три тренировки с тима", завърши бившата волейболистка.
"Има много добри волейболистки в Спартак, но все още са твърде млади. Може би неопитноста им попречи в този мач. Не виждам обаче как варненки ще ни победят", каза треньорът на Енерджи Евгени Петков.

Източник: Александър Георгиев, в-к "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).