Черно море и Спартак в компанията на чужди тимове на турнира в памет на Червения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:15 / 02.02.2009
745
Варненските Черно море и Спартак плюс шест чуждестранни отбора ще участват в седмото поредно издание на турнира по футбол за ветерани в памет на легендарния футболист и треньор Георги Димитров-Червения и неговия брат Никола. Надпреварата, която по традиция се провежда в Двореца на културата и спорта в морската столица, ще се състои на 27 и 28 февруари. Председателят на Асоциацията на ветераните спортисти и деятели, която е организатор на турнира, Стефан Филипов разкри, че през тази година няма да участват други български отбори, освен двата варненски. Визитата си вече са потвърдили Ксерес (Гърция), Заксен (Лайпциг, Германия), Галатасарай (Истанбул, Турция), Партизан (Белград, Сърбия), Работнички (Скопие, Македония) и Петролул (Плоещ, Румъния).
"Отказахме заявките на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. Заксен и Ксерес от години искат да участват на турнира и решихме да ги допуснем. Другите чужди тимове пък са наши партньори от няколко издания на Черноморските игри за ветерани и редовно ни гостуват за турнира в памет на Червения. За това решихме през тази година да има само повече чужди отбори плюс двата домакина от Варна. Няма как - времето ни притиска, тъй като имаме едва два дни за провеждането на срещите. Естествено, не е изключено да има промени в последната седмица, но да се надяваме, че всичко ще върви по план. Догодина пък ще го направим изцяло български с всички наши редовни участници - ЦСКА, Локо (Пд), Левски, Нафтекс, Спартак (Плевен)", обясни за "Позвънете Новини" Стефан Филипов.
По традиция надпреварата ще е под патронажа на кмета на града Кирил Йорданов, а между срещите на ветераните в двата дни, ще върви и турнир по футбол за деца. През тази година отново възрастовата граница ще бъде минимум 35 години. Откриването на надпреварата е на 27 февруари от 16 ч. През миналата година надпреварата бе спечелена от ветераните на Черно море, които биха на финала съглажданите си от Спартак.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).