Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Скандално: Разкриват далавери на Сашо Евтимов, на него пък му крадяли играчи
Автор: Екип Varna24.bg 19:46 / 04.02.2009Коментари (0)751
©
Пореден скандал разтърси хандбала във Варна. От Локомотив Металекс Билд твърдят, че Спартак опитва (отново) да открадне 7 техни играчи. Сред тях са Ивайло Костов, Николай Николов, Станислав Добрев, Александър Александров, Веселин Георгиев и Йордан Димитров. “Няма проблем да се разделим с всеки един, ако получим съответната сума за компенсация спортно обучение според нормативните документи на федерацията”, заяви спонсорът на Локо Александър Евтимов. Последният разкри, че общата сума за шестимата е около 50 000 лв.
“От 2 г. от Спартак ходят след тези състезатели, които са били национали, и опитват да ги привлекат. Затова те не искат да играят при нас. Пуснали са молби във федерацията, че не сме им предложили договори и желанието им е да преминат в Спартак. Това, разбира се, не е вярно. Ние сме депозирали в централата договорите, които сме им предложили”, допълни Евтимов.
Той уточни, че специално Николай Николов и Йордан Димитров са с действащи контракти. “Съгласен съм Димитров да разтрогне договора си, ако в замяна получим около 8000 лв. компенсация спортно обучение за 7-8 г.”, лаконичен е Евтимов.
От Локо твърдят, че в плановете на Спартак е още Йордан Михайлов, който е обвързан с Локо до 2012-а. “За него преди години платих на Спартак 20 000 лв., въпреки неправомерното му картотекиране. При нас Йордан се разви, национал е и вече далеч по-класен хандбалист. Мога обаче да го пусна, но сумата, която ще искаме, няма да е по-малка от тази, която сме дали за него. В момента всеки е наясно, че той струва с пъти повече от това, което е бил навремето”, завърши Евтимов.
Клуб, в който не се плащат заплати, не може да има претенции
Като “смешни” окачествиха обвиненията на Александър Евтимов шефовете на Спартак (Варна).
“Клуб и спонсор, който не плаща с месеци заплати на играчите, наеми за зала и квартири, не може да има претенции – коментираха от ръководството. – При това положение става въпрос за свободни агенти. Такива хандбалисти искаме да привлечем. Йордан Михайлов има молба за разтрогване още от септември миналата година. За “назидание” на останалите “железничари” той беше пратен да цепи дърва, а е един от най-опитните ни на терена. Другите момчета също могат да бъдат загубени за хандбала, затова в името на играта е добре да бъдат освободени без жалки претенции.”
Спартаклии не крият амбициите си да изместят Локо от челото при мъжете. “Състезателите, които искаме ще получат условията, които не се спазват в сегашния им клуб. Осигурени са им квартири и редовно месечно възнаграждение. И най-важното – Александър Евтимов се перчи, че разполага с някакви договори, които са валидни. Нека да ги покаже, готови сме на пресконференция да оборим всички негови твърдения и бумаги”, добавиха още босовете на възстановения клуб.
Очакванията на Спартак са казусът да бъде решен от българското правосъдие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: