Баскетболистите без Сашко Янев в Брашов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:44 / 10.02.2009
500
Младата надежда на Евроинс-Черно море Александър Янев не попадна в групата на отбора за важното гостуване на Куадрипул (Брашов) от Балканската лига по баскетбол за мъже, което е утре вечер. Днес сутринта "моряците" отпътуваха за Румъния с 12 състезатели. За сметка на Янев, сред 12-те влязоха 19-годишното крило Симеон Илиев и 18-годишният Тихомир Желев. Сръбският наставник на варненци Предраг Бадняревич включи в групата и новопривлечения от Суислайън Таково Вършац Душан Йелич.
"Срещу Дунав 2007 за Купата на България станаха, така да ги нарека, добри официални контроли. Мачовете бяха полезни за сработването на състава. След идването на доказан специалист като Бадняревич настроението в тима е страхотно и отиваме в Брашов с единствената мисъл за победа", сподели помощник-треньорът на "моряците" Даниел Димитров.
Черно море се нуждае от задължителна победа, за да е сигурен в класирането си на четвъртфиналите на Балканската лига. "Положението в групата е доста неясно след победата на Брашов над шампиона на Македония Фени Индустри през миналата седмица. Възможно е да се получи тройна въртележка, така че задължително трябва да бием румънците. Другият вариант за класиране напред е доста по-сложен. Той включва загуба до 7 точки от Брашов, победа следващата седмица над Фени Индустри и успех на Работнички 034 Груп срещу лидера Суислайън Таково Вършац", коментира ситуацията в групата Димитров.
Той допълни, че основната сила на румънския Куадрипул (Брашов) е във високите центрове - румънците разполагат в състава си с 220-сантиметровия Йонут Драгушин и високите 217 и 214 см Шенай Ислям и Октав Морариу.
"Съперникът разчита предимно на високите си баскетболисти. Аз обаче не се плаша от тях. Надявам се да направим добра игра и да се поздравим с успех, който ще бъде много ценен и ще ни позволи да продължим напред в Балканската лига. Настроението в тима е отлично и всички искаме да зарадваме с победа българските фенове на баскетбола", коментира американецът в състава на Черно море Брайс Шелдън.
Междувременно, организаторите на Балканската лига изместиха с два часа и половина двубоя между Куадрипул и варненския тим. Така вместо от 18,30 ч. срещата ще започне в 21,00 в зала "Колибаши" в Брашов утре. Промяната обърка и плановете на варненци. Вместо да тръгнат за България веднага след мача "моряците" ще преспят още една нощ в Румъния и ще пътуват за морската столица в четвъртък през деня.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).