Ето какви мерки трябва да предприемем по време и преди епидемия от грип | ||||||
| ||||||
Трябва да разграничим хранителния фактор в две основни категории - за превенция и терапия. В първия случай би трябвало да поддържаме една добра имунна защита на организма. При грипните състояния хранителните фактори не са водещи, но имат първостепенно значение в превенцията. Можем да прибегнем към натурални източници на биоактивни вещества. Добре е да консумираме пълноценни белтъчни източници, да поддържаме добро балансирано хранене - яйца, риба, леки птичи меса и техните кулинарни изделия - пилешка супа. Добре е да има много зеленчуци и плодове, защото са богати на витамини и минерали. Няма нищо по-добро от тиква, ябълка и цитрусите. Пълнозърнести храни - булгур, пълнозърнест ориз, царевични продукти, киноа, просо и много и различни семена. Задължително се препоръчват ядки, заяви проф. Байкова. |
Още по темата: | общо новини по темата: 143 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница |
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg